sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Pyykinpesua

Pyykinpesu täällä meillä on vähän työläämpää kuin Suomessa. Hienoa on, että meillä on pyykinpesukone. Vähän vaikeaa se, että se on puoliksi käsikäyttöinen :D

Koneessa on kaksi rumpua, pesu ja linkous. Homma toimii niin, että pesurumpuun lyödään vaatteet, pesujauhetta ja kaadetaan vettä. Napeista valitaan "Wash", "Fill" ja "9 min tai 15 min Wash". Sitten odotetaan kun vaatteet pyörii rummussa. Kun kone huutaa merkkiääntä,  käännetään yksi vipu "Drain" asentoon, odotetaan, että vedet laskee pois, muistetaan kääntää se "Drain" vipu "Fill" asentoon, kannetaan uudet vedet ja kone päälle. Tätä toistetaan kunnes vaatteet ovat puhtaita. Teoriassa siis. Todellisuudessa niin kauan kuin jaksetaan, on aikaa tai kunnes sähköt menee. Elämä täällä on niin likaista, että puhtaita noista vaatteista ei tule koskaan.

Sitten vaatteet isketään linkousrumpuun ja lingotaan. Tämän jälkeen ne viedään katolle kuivumaan ja toivotaan, ettei sada.

Täällä on ilmeisesti tapana käyttää pesemiseen aina kylmää vettä. Itse käytän aina lämmintä ainakin muutamaan ekaan pyöritykseen, mutta eipä niistä näytä kyllä sen puhtaampia tulevan. Tässä uudessa asunnossa on melko luksusta, että vesipiste on koneen vieressä kylpyhuoneessa. Aiemmassa talossa pesukone oli keittiössä ja veden joutui kantamaan joko ison huoneen toiselta puolelta tai alakerran wc:stä! Nytkin pesupuuhiin menee helposti tunti, aiemmin vielä kauemmin.

Mietin, että ottaisinko tänne mukaan kestovaippoja ja jaksaisinko pestä niitä jatkuvasti. Pyykinpesussa kaikista vaativinta on se, että on pakko olla kotona juuri silloin kun sähköt menevät päälle, eli vaatii etukäteissuunnittelua. Asian ratkaisi kuitenkin helposti se, että tavaraa mitä halusin tänne oli paljon enemmän kuin koneeseen sai ottaa. Vaipat jäi siis suosiolla kotiin :/


Kuten näkyy niin vesi värjäytyy heti ihan mustaksi tämän kaupungin pölyistä.

Ämpäreillä kannellaan vettä pesukoneeseen.

Veden lämmitin pitää laittaa päälle kun sähkö tulee niin hetken päästä on lämpöistä vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti