maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kenkäasiaa (Paljasjalkakengät)

Kaiken muun voi mielestäni ostaa lapselle käytettynä, mutta kengät on sen verran iso terveysasia, että niihin haluan panostaa. Hienointahan olisi jos voisi olla ainoastaan paljain jaloin. Toiseksi paras vaihtoehto on varmasti paljasjalkakengät. Luonto ei varmastikaan ole luonut ihmiselle niin huonoja jalkoja, että hän tarvitsisi kenkiä, jotka tukevat ja "korjaavat" jalan asentoa, ainakaan ennen kuin se on huonoilla kengillä ensin pilattu.

Ennen kuin Mimmi rupesi kävelemään ulkona paljoakaan meillä oli muutamat "tavalliset" kengät, mutta nyt kun  hän jo kävelee suurimman osan päivästä niin halusin ehdottomasti ostaa hänelle paljasjalkakengät. Feelmax-kaupasta saa tilattua lasten paljasjalkakenkiä ja koot alkavat numerosta 22. Mimmille menee jalkaan muissa kengissä vielä jopa koko 21 ohuella sukalla, mutta nuo paljasjalkakengät ovat sen tyyliset, että ei haittaa vaikka kengässä olisi reilusti kasvuvaraa. Ostin hänelle koon 23 ja toivon sen menevän aina ensi talveen saakka, vaikka en tosin yhtään tiedä kuinka nopeasti lapsen jalat kasvaa. Hiukan liian isotkin kengät pysyy hyvin koska ne tulevat nilkkaan asti ylös kiinni muovihärpäkkeellä ja ovat tosi tukevat ja hyvät jalassa. Mies on myös tykännyt kengistä kovasti siksi, että muihin kenkiin verrattuna Mimmin on helppo niissä liikkua ja juosta. Ihan kuin ei olisi kenkiä ollenkaan, sehän se idea on :)

Pyysin Mimmiä esittelemään vähän kenkiä.

Paljasjalkakenkien lisäksi ostin Mimmille vähän helpommin puettavat Pediped-sandaalit, jotka sattuivat olemaan tarjouksessa Shanghaissa. Niitäkin mainostetaan jollain lailla paremmiksi kengiksi, "Paras valinta avojalkojen jälkeen" heidän oman tunnuslauseensa mukaan.

Feelmaxeja taas mainostetaan nettiliikkeen sivulla näin:

"Asiantuntijoiden mukaan lasten jalat kehittyvät luonnollisimmin mitä kauemmin lapsilla on mahdollisuus liikkua ilman jalkineita. Lapset eivät tarvitse jalkoihin lisätukea, sillä jalkaterät ja nilkat ovat riittävän vakaita ja vahvoja jo alusta lähtien. Luontainen liikkuminen ilman jalkineita kehittää ja vahvistaa jalkaterän toimintaa.
Lapsen jalat tarvitsevat riittävästi monipuolista liikuntaa voidakseen kehittyä luonnollisesti. Jalkojen asennolla ja toiminnalla on vaikutusta kokonaisryhtiin. Paljasjaloin kävely sopivalla alustalla kuten matolla, ruoholla tai hiekalla vilkastuttaa lihasten toimintaa ja edesauttaa jalkojen asennon toivottavaa kehitystä. Leikinomaiset liikeharjoitukset, esimerkiksi kiipeily, kiinniottoleikit, ruutuhyppely ja yleensäkin ulkoleikit ovat eduksi terveelliselle kehitykselle."

1 kommentti: