torstai 25. lokakuuta 2012

Sairaalalaukku pakattu

Rupeaa olemaan se aika, että lähtö saattaa jo pian tulla. Haikaranpesään pitäisi lähettää etukäteen "Ajatuksia tulevasta synnytyksestä" -kaavake, johon on täyttänyt omia toiveita, synnytyksiä ja pelkoja synnytykseen liittyen. Sain sen nyt vihdoin täytettyä ja tulostettua, mutta en ole ihan varma millä se olisi tarkoitus toimittaa tuonne osastolle. Ajattelin lähettää sen huomenna ihan etanapostissa, ja ottaa pari lisäkappaletta mukaani synnyttämään lähtiessä. Tuo lomake on kuitenkin aika lyhyt ja sisältää vain avoimia kysymyksiä, joten täytin ja tulostin myös bebesinfon sivujen huomattavasti yksityiskohtaisemman synnytystoivelistan

Lisäksi pakkasin sairaalalaukun! Toiset sanoo, että kannattaa pakata laukku valmiiksi jo kuukautta ennen laskettua aikaa, toiset taas että ei sinne mitään tarvitse mukaan :) Ajattelin, että ei noista tavaroista varmaan haittaakaan ole.

Sairaalaukkuuni pääsi:

-kantoliina
-muutamia harsoja
-alushousuja
-parit imetysliivit
-imetystoppi
-liivinsuojuksia
-siteitä
-1 oma yöpaita
-muutamat sukat ja yhdet paksut lämpösukat
-vauvalle kotiintulovaatteet, pieni hattu + ulkohaalari, hanskat, töppöset, pipo
-neuvolakortti
-kännykän laturi
-rentoutus cd:t
-kaurapussit
-Tempur tyynyni
-mehua
-hierontaöljyä
-sähkökynttilöitä
-imetysteetä
-hygieniatavarat

Jotain muuta evästä pitää vielä keksiä ja kynttilät käydä ostamassa.

Suositellaan, että synnyttämään otettaisiin omat vaatteet, jotta nainen ei tuntisi itseään sairaalavaatteissa potilaaksi. Esimerkiksi bebesinfon sivuilla seisoo näin:

Vaihtaessaan sairaalan vaatteet päälle, synnyttäjästä saattaa tuntua, että hänestä tulee potilas, ja hän pyytää erikseen lupaa mitä hän saa ja ei saa tehdä oman synnytyksensä aikana. Synnytys ei kuitenkaan ole sairaus, eikä synnyttäjä ole potilas. 
Omissa vaatteissaan synnyttäjällä saattaa olla sellainen olo, että hän on enemmänkin asiakas ja aktiivinen osallistuja kaikissa päätöksissä, mitä hänen synnytykseensä liittyy. Monet kätilötkin kehoittavat synnyttäjiä ottamaan omat vaatteet mukaan sairaalaan.
Omissa vaatteissa olo saattaa lisätä synnyttäjän turvallisuudentunnetta, mikä on tärkeää synnytyksen kulun kannalta.

Itse aion kuitenkin olla sairaalan vaatteissa. Itseasiassa hoitoalalla itse olevana oikein odotan, että saan vaihtaa roolia ja olla kerrankin se, joka makaa siellä sairaalasängyssä niissä löysissä sairaalavaatteissa. En ole koskaan ollut sairaalassa potilaana, joten odotan sitä mielenkiinnolla :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti