lauantai 20. lokakuuta 2012

Lasten korvatulehduksista

Raikaswebissa blogaus lasten korvatulehduksista ja niiden hoidosta. Kannattaa lukea sieltä Jarkon postauksesta miten Suomen hoitotapa eroaa eräistä muista maista (täällä käytetään huomattavasti enemmän antibiootteja, turhaan) ja millä lailla hoitaa korvatulehduksia luonnollisemmin.

Lisäisin tuohon tekstiin vielä, että miksi niitä antibiootteja sitten pitäisi välttää. Suurin syy on varmasti se, että antibiootit tappavat kehosta myös hyviä bakteereja ja laskevat siten elimistön puolustuskykyä huomattavasti, jopa 1,5 vuodeksi. Näin ollen lapsilla, joiden sairautta hoidetaan antibiootein on huomattavasti suurempi todennäköisyys sairastua hyvin nopeasti uudelleen joko samaan tai johonki muuhun tautiin. Siitä se kierre alkaa, antibiooteista. Suoliston huonontunut bakteerikanta vaikuttaa myös lukemattomiin muihin asioihin kehossa, esim. allergioiden syntyyn, ruoansulatuksen ongelmiin ja myöhemmin monien vakavampienkin tautien ja ongelmatilojen syntyyn. Jos antibiootteja joutuu kuitenkin käyttämään niin on äärimmäisen tärkeää paikata niiden huonoja vaikutuksia syömällä reilut kuurit probiootteja tasapainoksi!


2 kommenttia:

  1. Hei hyvä toi linkki! Meillä ei oo vielä kärsitty korvatulehduksesta mutta parista muusta tulehduksesta kyllä. Natalia on syöny elämänsä aikana kaks antibioottikuuria, jos nyt oikein muistan, ja molemmissa tapauksissa se oli välttämätöntä. En silti haluais että sama tahti jatkuu jos alkaa tulla korvatulehduksia. En ylipäätänsäkään haluais lykätä Natalialle kokoajan lääkkeitä kaikkeen, mutta jos lapsen vie lääkäriin, niin usein sieltä annetaan heti reseptiä kouraan.

    Toisaalta mun on henkilökohtaisesti hankalaa alkaa ite määrittämään onko lääkintä missäkin tapauksessa tärkeetä...

    VastaaPoista
  2. Jep, jotkut on tosi vahvasti antibiootteja vastaan mutta mä kyllä itse koen, että yhdestä kuurista ei ole mitään elämänpituista haittaa eikä kannata ottaa stressiä, mutta ehdottomasti kannattaa kyllä käyttää probiootteja sen kuurin aikana ja jälkeen reilusti. Antibiottien haittavaikutukset kannattaa paikata pikaisesti, jotta ei tosiaan sitä kierrettä pääsisi syntymään, missä vastustuskyky vain laskee ja laskee ja sitten ollaan ongelmissa kun kaikki hyvät suolistobakteerit on menetetty. Sillä voikin sitten oikeasti olla vaikutukset aikuisuuteen saakka.

    Tiedän, se on vaikea tietää milloin antibiootit on tarpeellista milloin ei :/ Varsinkin toisen ihmisen kohdalla!

    VastaaPoista