sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Raskaana olemista

Nyt kun maha on ruvennut kasvamaan, niin tuntuu, että se on muutamassa viikossa ottanutkin oikein kunnon kasvupyrähdyksen. Nyt se on jo vähän vaikeasti peitettävissä, vaikka ei sitä vielä Helsingin kaupungin työpaitojen alta välttämättä huomaa.... :D Ei kuitenkaan vielä häiritse elämää, eikä sitä itse oikeastaan edes huomaa. Suunnilleen samaa luokkaa, kuin pahimmillaan hiilihydraattiturvonneena ;)

Ensimmäinen raskauskuva!

Pieniä raskausvaivoja pukkaa, ikävimpänä ehkä vanha iskiasvaiva, joka nyt muistuttelee itsestään vähän helpommin kuin yleensä. En esimerkiksi meinaa päästä ylös jos erehdyn makaamaan selälläni kovalla alustalla. Tänään oli ensimmäistä kertaa kunnon kipukohtaus, eli alaselkäkipu, joka säteili jalkaan polven alapuolelle saakka. Olen miettinyt, pitäisikö käydä kokeilemassa Kalevalaista jäsenkorjausta tai osteopatiaa, vai mistähän tällaiseen voisi löytyä apua? Fysioterapeutit eivät ole osanneet tähän sanoa mitään kovin hyödyllistä.

Toinen vanha vaiva mikä palasi raskauden myötä jo toisella kuulla, on päänsäryt! Niitä ei ole muutamaan vuoteen pahemmin ollut, ruokavaliomuutoksen jälkeen, mutta nyt niitä tuntuu tulevan tasaiseen tahtiin. Onneksi ne ovat kuitenkin aika lieviä, ja tuntuvat myös lähtevän pois ilman lääkkeitä. Olen kyllä myös käyttänyt Panadolia, jotenkin sitä on niin juurtunut siihen ajatukseen, että vain lääkkeellä se lähtee, olenhan kuitenkin käyttänyt säännöllisesti 10-vuotiaasta saakka lääkkeitä päänsärkyihin. Aiemmassa elämässä ne eivät koskaan hävinneetkään itsestään, ennen kuin ruokavalion myötä ne muuttuivat nykyisenlaisiksi lievemmiksi ja helpommin poistettaviksi. Olen huomannut, että parhaiten tuntuu tehoavan se, että joku toinen hieroo niskoja ja päätä, ja sen jälkeen lepo.

Näiden lisäksi tuntuu, että jalat ja alaselkä väsyvät huomattavasti nopeammin kuin aiemmin. Seitsemän tunnin työpäivän jälkeen tuntuu kuin olisin seisonut kaksi vuorokautta putkeen. Siihen päälle vielä koiranulkoilutukset, niin kyllä väsyttää!

Ainakin Liberon raskauskalenterin mukaan on kuitenkin olemassa aika monia vaivoja, joilta olen ilmeisesti säästynyt :) Hienoa on ainakin se, ettei vatsan toiminnan kanssa ole mitään ongelmia, vauva ei paina rakkoa tai potki sitä, en siis joudu käymään vessassa usein tai esimerkiksi öisin ollenkaan.

Kävin muuten tänään Valtterissa. Itselle tein ihan hyviä löytöjä, vauvalle pari bodya ja kassillisen kestovaippoja ja imuja 10 eurolla. Oon nyt ostanut noita kestovaippoja aika reippaasti tollaisina isoina paketteina, enkä ole yhtään katsonut kuinka paljon niitä jo on mitäkin kokoa. Onneksi ne on helppo myydä pois ilman tappiota kun olen ne halvalla ostanutkin. Kestovaippojen hinnat tuntuvat vaihtelevan tosi paljon! Parhaat tarjoukset on tälläisia niinkuin tämänpäiväinen, useampi kymmenen imua ja ehkä kymmenisen kuorta yhteensä 10 euroa. Välillä taas ihmiset pyytävät yhdestä kuoresta 7 euroa. Mikä on kyllä sekin ymmärrettävää kun uutena niiden hinta voi olla 17-25 euroa. Tästä tulikin mieleeni, että luin yhdestä lehdestä lapsiperheiden rahankulutuksesta. Siihen liittyen tulossa postaus pian...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti