torstai 26. heinäkuuta 2012

Neuvolassa

Tänään olimme aamulla neuvolassa. Seuraava käynti sovittiin syyskuun 19.päiväksi, eli näköjään vieläkin neuvolavälit on melkein kaksi kuukautta, vaikka jostain luin, että käyntejä pitäisi olla kuukauden välein :) No, ei siellä mitään erikoista tosin tapahdukaan.

Perussetti siis tälläkin kertaa, virtsanäyte oli puhdas (mitään infektio-ongelmiahan minulla ei ole raskauden aikana, eikä kyllä muulloinkaan ollut), hemoglobiini oli laskenut 120:een, mutta kuulemma ei tarvitse ottaa lisärautaa... Verenpaine oli laskenut 91/51 -arvoihin. Normaalistihan minulla on luokkaa 96-98/58-60, eli vähän on laskeneet. En ole kyllä huomannut mitään lisääntynyttä huimausta, ja kuulemma arvot saattavat vielä tuostakin mennä alaspäin. Paino oli noussut yhden kilon sitten viime neuvolan, eli "maltillisesti" :)

Ruokailutottumuskorttia käytiin myös läpi sen verran, että täti (joka taitaa kyllä olla minua nuorempi) kysyi miksi emme käytä margariinia, mutta hyväksyi selityksen kun sanoin, että meidän suvussa on eletty pitkään ja terveenä ilman sydäntauteja voilla ja punaisella maidolla :)

Sain myös raskaustodistuksen, jolla voi sitten hakea äitiystukea ja äitiysavustusta, eli suomeksi äitiyspakkausta. Ajattelin kyllä odottaa tuon äitiyspakkauksen hakemisen kanssa siihen asti kunnes uusi paketti saadaan jakoon. Kela on nimittäin järjestänyt TAIK:in opiskelijoille äitiyspakkauslaatikon suunnittelukilpailun, jonka voittajan suunnitelma tulee laatikkoon nyt syksyllä kun pakkaus vaihtuu! Kilpailun voitti Johanna Öst Häggblomin Sukupuu, joka

"kuvaa kasvuvoimaa ja elämää sekä jokaisen ihmisen omaa paikkaa maailmassa. Lapsen omaa sukupuuta täyttäessä kuvitus muuttuu henkilökohtaiseksi ja ainutlaatuiseksi."

Laatikon kuva Kelan sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti