torstai 4. heinäkuuta 2013

Jälleennäkeminen ja hyvin kasvanut vauva

Mimmi kävi tänään neuvolassa aamulla ja mitattiin. Lähes 800 grammaa oli tullut painoa 1,5 kuukaudessa, eli kuulemma hyvin. Paino siis nyt 7 kk 2 vk iässä 8350 g ja pituus 67,7 cm. Ei ole ilmeisesti siis hidastunut kasvu tuosta kiinteiden aloituksesta, tai siitä, etten ole mitään soseita nyt antanut. Samalla vauva sai nyt toisen annoksen Tetravac-rokotetta, eli jäykkäkouristus-kurkkumätä-hinkuyskä-polio. Taisimme selvitä tälläkin kertaa ilman kuumetta (ei ole ainakaan nukkumaan menoon mennessä noussut), punotusta pistoskohdassa (viimeksi oli hiukan) tai ihmeellistä kyllä, itkua! Mimmi ei nimittäin ollut tällä kertaa moksiskaan rokotteen pistämisestä, vaikka viime kerralla häntä selkeästi sattui.

Mimmi ei ole vielä (paitsi hetken aikaa 3 kk ikäisenä) vierastanut ketään kunnolla. Kuitenkin juhannuksen aikaan hän vähän pelkäsi aluksi kahden siskoni poikaystäviä, joista toisella on massiiviset pitkät kiharat hiukset ja paljon partaa ja toinen on tummaihoinen. Molemmat siis hiukan erikoisen näköisiä ehkä hänestä. Kumpaankin hän tottui kuitenkin vuorokaudessa ja sen jälkeen hän olisi viihtynyt heidän kanssaan ilmeisesti ikuisesti. Lempisedät.

Tämän perusteella oletin, että kun Mimmin isä tuli kotiin nyt muutama päivä sitten pitkältä reissulta niin vauva olisi aluksi pelännyt/vierastanut myös häntä, isällä kun on myös partaa, viiksiä ja tumma tukka. Ihme kyllä näin ei käynyt, vaan isi sai heti ruveta halimaan/pörisyttämään mahasta ja muuta hauskaa. Voisiko olla, että vaikka vauvan muistin pitäisi ylettyä vain parin viikon päähän, niin jotain isästä on hyvin pinttynyt sinne muistin syövereihin kuitenkin :) Jaa-a. Mukava homma kuitenkin näin!


Tuliaisia toisesta kotimaasta, perinteiset nepalilaiset vaatteet. Tällaisia kaikki nepalivauvat käyttävät :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti