keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

8 kuukautta täynnä

Kahdeksan kuukautta olemme eläneet jo kolmen hengen perheenä. Toiset sanovat, että "ne kasvavat niin nopeasti" ja kaipaavat sitä vauva-aikaa. Minusta taas tuntui jo viikon jälkeen kuin Mimmi olisi ollut kanssamme aina ja ainakin ensimmäiset puoli vuotta olivat kyllä kenties elämäni pisimmät. Ei siksi, että ne olisivat olleet elämäni kamalimmat niin kuin tuo sanonta yleensä tarkoittaa. Vaikka siinä piilee kyllä ihan pieni totuuden siemen, olen nimittäin kovasti odottanut hänen kasvavan. Tyypilliseen suomalaiseen tapaan aina varoitellaan kovasti, että "Nauti nyt siitä vauva-ajasta, sit kun se lähtee liikkeelle niin sit sulla on kiire juosta perässä ja vahtia". En ole tätä uskonut (vaikka on naurettu, että "kyllä sä sit huomaat") vaan päinvastoin, olen odottanut kovasti, että hän oppisi itse liikkumaan ja saisi sitä kautta enemmän itsenäisyyttä ja vapautta tehdä mitä haluaa. Ja en edelleenkään ole vauvaihmisiä, vaan nautin huomattavasti enemmän vähän isomman lapsen kanssa leikkimisestä, kommunikoimisesta ja nauramisesta.

Nyt sitten vihdoin ja viimein ollaan siinä pisteessä, että hän konttaa, nousee seisomaan tukea vasten, ilmaisee itseään jo melko selkeästi ja osaa sanoa "äiti". Ja kyllä, olen tyytyväinen! Kaikki vauvat ovat erilaisia, tämä meidän vauvamme kun on vaatinut kaksikuukautisesta lähtien olla koko ajan pystyasennossa (seisomassa) sylissä ja muutenkin toiminnan keskipisteenä eikä viihtynyt yhtään yksikseen, niin on tämä vaan koko ajan huomattavasti helpompaa kun hänet voi laittaa lattialle ja hän osaa liikkua ja tutkia itsekseen maailmaa. Ja en oikein tiedä miksi pitäisi juosta perässä kunhan huolehtii, ettei lattiatasossa ole mitään vaarallista. Ai niin ja ehkä se tärkein, hän pärjää jo pitkän tovin ilman äitiä. Kävin tekemässä ensimmäisen työvuoron huvikseni ja hän viihtyi 8 tuntia oikein hyvin isänsä kanssa. Nyt saa sanoa, että "Kyllä se sitten vaikeaksi muuttuu kun hän rupeaa kävelemään/tulee uhmaikään/alkaa vierastaa jajaja.."  ;)

4 kommenttia:

  1. Wau, teillähän tulee aikaisin äiti-sana :) Meillä on ollut ihan hullunmyllyä siitä asti kun lapsi oppi liikkumaan, ennen kävelyä lapsemme tykkäsi esim kavuta portaat ylös ja siitä asti on ollut ihan hulluna kaikenlaiseen kiipeilyyn.. Mitä korkeammalle pääsee niin sitä parempi.. Kiipeilee siis kaikkialle, vetää keittiön laatikot auki ja siitä lähtee kiipeämään ylemmäs laatikoille ja tavarat lentelee sitä mukaan.. Meidän keittiössä onkin nykyään melkein kaikki laatikot jollain nauhalla kiinni ja olenkin miettinyt tekisinkö blogipostauksen keittiömme uudenlaisesta sisustuksesta. Keittiön pöydälle kiivetään monta (sataa) kertaa päivässä ja "ei"-sana on meillä jatkuvassa käytössä :) En kuitenkaan valita, vaan on ihan hauskaa että lapsi on aktiivinen, enkä enää osaa kuvitella minkälaista olisi sellaisen rauhallisen lapsen kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Joo hän kyllä puhuu kovasti, tuo äiti-sana on ainut mistä saa kunnolla selvän tai millä on selkeä merkitys :) (huutaa äitiä esimerkiksi herätessään päiväunilta jne.) Meillä ei onneksi ole portaita, eikä hän ihan vielä pääse kiipeämään sohvapöydälle tai sohvalle.. Ruokapöytänä on baaripöytä, jonka tuolien jalkatukia hän pyörittelee kyllä kovasti :)

    VastaaPoista
  3. Löysin sattumalta blogisi vauva-juttuja googlettaessa. Kiva kirjoitus, oli niin ihanan virkistävä löytää äiti, joka ajattelee samalla tavalla tuosta "ihanasta vauva-ajasta" eli on odottanut vauvan liikkeelle lähtöä. Itse olen myös sen sata kertaa purrut hammasta kun sukulaiset ja ystävät /tutut sanovat: "nauttikaa nyt, odottakaahan kun alkaa liikkumaan..." Nautin suunnattomasti tästä vaiheesta kun lapsi alkaa ottaa ensimmäisiä askeliaan...kaikkea hyvää teille!

    VastaaPoista