torstai 29. marraskuuta 2012

Raskauskilot pudotettu

Lisää virstanpylväitä, kävin aamulla vaa'alla ja olen takaisin ennen raskautta olleessa painossa. Viikossa 9 kiloa, aika hyvin. "Pudotettu" on tietysti väärä sana, en siis tietenkään ole vielä tehnyt mitään pudottaakseni kiloja. Mutta selvästi kehoni palautuu nykyään hyvin nopeasti kaikennäköisistä rasituksista, kohtu on jo pienentynyt ihan mitättömäksi ja vuotoakaan ei enää juuri ole. Jos nyt tapaisi vanhoja tuttuja vaikka saunassa niin ei arvaisi tästä kehosta, että viikko sitten on synnytetty.

Syön aika paljon erilaisia niin sanottuja superfoodeja, lisäravinteita ja lääkinnällisiä sieniä. Usein kysytään, että mitä vaikutuksia olen huomannut niillä olevan. Pakko aina vastata, että en tiedä, en huomaa mitään selviä vaikutuksia yksittäisten tuotteiden kohdalla. Olen aina ollut hyvin perusterve, enkä kärsinyt mistään allergioista, astmasta, flunssista tms. joten ei huomaa vaikutusta esim. tällaisten vaivojen katoamisena kuten monille käy. Se, missä huomaan muutoksen kuitenkin on se, että keho palautuu kaikesta huomattavan nopeasti ja vastustuskyky on aika kova. Haavat (ja tatuoinnit) parantuvat tosi nopeasti ja näköjään myös tällainen isompi rasitus. Myös nykyään harvoin sattuvat normaalit päänsäryt paranevat useimmiten itsestään levolla, mikä jaksaa aina hämmästyttää kun 10-vuotiaasta olen ottanut (migreeni)lääkettä jokaiseen päänsärkyyn, ne eivät nimittäin todellakaan aiemmin lähteneet itsestään. Tietysti toivon myös, että näillä eväillä ehkäisen itseltäni sairastumisen myös tulevaisuudessa. Ainakaan flunssat ja muut perustaudit eivät näytä minuun iskevän :)

Toivon tietysti kovasti myös vauvalle hyvää vastustuskykyä. Yritän edesauttaa sitä imettämällä, syömällä probiootteja ja maitohappopitoisia ruokia (hapantuotteet ym.) ja reilusti D-vitamiinia ja välttämällä ylihygienisyyttä. Toivon myös, että pystymme välttämään antibioottikuurit mahdollisimman pitkälle. Sairaalassa olimme jo vaarassa joutua ottamaan antibiootteja, kun toisena päivänä synnytyksestä minulle nousi yhtäkkiä kuume 38,5 C, ja lääkäri suositteli 10 päivän antibioottikuuria koska se olisi saattanut olla alkava kohtutulehdus. Kuume kesti kuitenkin ehkä vain puolisen tuntia, joten en halunnut tietenkään turhaan aloittaa antibioottikuuria vaan odottelin josko oireet olisivat jotenkin jatkuneet. Kuumepiikki taisi kuitenkin johtua vaan maidon nousemisesta, onneksi!

2 kommenttia:

 1. Aika uskomattomalta kuulostaa tuo sinun nopea palautumisesi! :)
  Tekstejesi perusteella myös raskausaikasi taisi olla aika helppo...
  Itselläni on vielä reilut 7 viikkoa laskettuun aikaan ja täällä jännäilen tietysti itse synnytystä, mutta myös miten tämä kroppa selviytyy ja palautuu. Raskausaikani ei ole ollut helppo, mutta toisaalta paljon huonomminkin olisi voinut mennä...Kaikenlaisia vaivoja on tosiaan ollut ja kiloja on tähän mennessä kertynyt n.11kg.
  Itsekin olen aina ollut perusterve (sen takia nämä raskausvaivat ehkä ovatkin ottaneet niin koville) ja ruokavaliooni kuuluvat myös superfoodit ja pääasiallisesti syön terveellistä kasvisruokaa...

  Kiitos mielenkiintoisesta blogista! Olen tätä nyt seuraillut muutaman kuukauden ajan. En ole onnistunut löytämään montaa ns. luonnollisempaa raskaus/äitiysblogia, ja itselleni luonnollisuus on se kaikista lähinnä sydäntä oleva juttu. Haluan hoitaa itseäni ja vauvaani mahdollisimman luonnollisesti. Olisi mielenkiintoista lukea enemmän synnytyksestäsi (jos vaan haluat kokemustasi jakaa) :) Myös rokotusaiheet kiinnostavat kovasti. Itsellänikin kun se asia tulee olemaan aika pian edessä...Siis antaako vai eikö antaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Olga ja mukava jos olet löytänyt täältä jotain kiinnostavaa :)
  Kyllä tuo aika helposti tuo raskausaika meni, ja nyt tuntuu uskomattomalta, että 9 kuukautta kuluikin niin nopeasti. Liitoskivut mulla taisi olla ainut mikä vaivasi, mutta hyvissä voimissa olin kyllä loppuun saakka. Tämä voi olla sukuvikaa, sillä äitilläni kaikki neljä raskautta menivät myös tosi iisisti.

  Kirjoitin jo synnärillä synnytyskertomukseni ylös, mutta siitä tuli melkoisen pitkä ja yksityiskohtainen. Tätä blogia varten voisin muokkailla siitä lyhennetyn version :) Synnytys ei kyllä mennyt ihan niin kuin toivoin, niin mietin, että en haluaisi täällä ketään pelotella kuitenkaan koska uskon edelleen, että synnyttäminen voisi olla mahdollista täysin luonnollisesti ja ettei se välttämättä kaikilla ole niin vaikeaa ja kivuliasta kuin aina pelotellaan :)

  Rokotuksista varmaan kirjoitan kun yritän nyt ottaa itse niistä selvää! Se on todella vaikea aihe ja erilaista tietoa on niin paljon, että on vaikea tehdä mitään varmoja päätöksiä. Loppupeleissä on varmaan pakko vaan päättää jotain ja toivoa parasta :)

  VastaaPoista