maanantai 26. marraskuuta 2012

Vaipanvaihtoa

Ensimmäiset päivät on ollut oikeastaan vain kolmea asiaa: imetystä, nukkumista ja vaipanvaihtoa. Vauvalle siis, itse ehtii aika hyvin tekemään muutakin sillä aikaa kun vauva nukkuu, mikä on tosi iso osa vuorokaudesta.
Vauvalle ei ole onneksi jäänyt ainakaan mitään kipuja synnytyksestä, eikä sille ole vielä tullut mitään vatsakipuja, sillä se vaikuttaa olevan koko ajan tyytyväinen eikä itke vielä ollenkaan. Joskus se saattaa rääkäistä jos ei imetys ala tarpeeksi nopeasti nälän tultua.

Olin ajatellut käyttää kestovaippoja vauvalla, heti alkuun päästyä. Sairaalassa tietysti oli normaalit kertakäyttövaipat ja nyt kotona huomasin heti, että kestovaipoistani vain kolme kappaletta ovat tarpeeksi pieniä tässä vaiheessa. Esimerkiksi ImseWimsen New Bornit ovat ihan liian isoja vielä. Kolmella ei pitkälle pötkitä, joten käytettyäni ne olen joutunut turvautumaan ensin Liberolta sairaalasta saadussa kosiskelukassissa tulleisiin kemikaalivaippoihin ja sen jälkeen Natyn Nature Babycare New Born maissivaippoihin.

Natyn vaipat ovat 100 % biohajoavia, eivät sisällä klooria eikä hajusteita ja niiden valmistuksessa on käytetty uusiutuvia luonnomateriaaleja. Perustana on geenimuuntelematon maissikalvo. Jo huomattavasti ekompi vaihtoehto siis tavallisiin, 400 vuotta maatuviin kertiksiin verrattuna! Ja neljän vuoden vaipanvaihdon kokemuksella ainakin tähän mennessä tuntuvat laadultaan vastaavan ihan täysin muita vaippoja.

Jätteen lisäksi mietin myös sitä, että mitä kaikkia aineita tavallisista kertakäyttövaipoista tulee vauvan iholle. Onko kukaan sattunut haistamaan perusPamperseja/Liberoja? Puhtaita siis tietysti ;) Olin ihan järkyttynyt kun sairaalassa huvikseni nuuhkaisin vaipan sisusta. Se kemikaalintuoksu on pyörryttävä! Nämä Natyn vaipat verrattuna eivät tuoksu paljon miltään. Suosittelen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti