tiistai 27. marraskuuta 2012

Syntymäpaino saavutettu

Olimme tänään ekassa neuvolassa vauvan kanssa. Huomaa, että maito on maistunut hyvin sillä vauva painoi nyt 5 päivän ikäisenä yllättäen jo 3400 g, siis 100 g enemmän kuin syntyessään. Hieno homma.
Itsekin olen palautunut hyvin synnytyksestä, kohtu oli jo kutistunut ihan pieneksi.

Sain myös paperilla neuvolan suositukset D-vitamiineista, joita vauvalle pitäisi ruveta antamaan 2 viikon iässä. Kerroin neuvolan tädille uskovani, että kun itse syön tarpeeksi D-vitamiinia, niin se imeytyy kyllä vauvalle. Tutkimusten mukaanhan näin ei ole, vaan D-vitamiinin kohdalla on Luonto tehnyt suunnitteluvirheen ja sitä ei saa tarpeeksi äidinmaidosta. Veikkaan, että näissä tutkimuksissa tutkitut äidit ovat luultavasti syöneet vain sitä yleistä naurettavaa 10 ug suositusta, jolloin ei ole tietenkään mikään ihme ettei siitä riitä vauvalle asti. Neuvolan täti sanoi, että voi hyvin olla näin, mutta heidän kuuluu sitä suositella ja että heidän kautta ei valitettavasti pääse D-vitamiinimittauksiinkaan. Täytyy siis varmaan käydä nyt yksityisellä mittauttamassa pikapuoliin omat tasoni, ja jossain vaiheessa myös vauvan.

Tämän lisäksi sain listan rokotuksista. Pitäisi ruveta päättämään mitä rokotuksia vauvalle uskallan antaa tai jättää antamatta. Todella vaikea asia! Emme ottaneet sairaalassa tuberkuloosirokotetta vielä, emmekä myöskään K-vitamiinipistosta, sillä en halunnut vastasyntyneelle annettavan mitään epäluonnollisia aineita. Harkitsen kuitenkin tuota tuberkuloosirokotetta annettavaksi myöhemmin, sitten kun tulee ajankohtaiseksi lähteä vauvan kanssa Nepaliin, jossa tubia esiintyy vielä yleisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti