sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kuulumisia

Jäänyt vähän vähiin tämä kirjoittelu kun olen vihdoin päässyt asettumaan omaan kämppääni Kallioon, mutta en ole saanut vielä hankittua sinne nettiyhteyttä. Elämä rullaa kuitenkin aika mukavasti. Poikaystävä tuli Suomeen ja olen tutustuttanut häntä Helsinkiin ja ystäviini. Parin viikon päästä lähdetään muutamaksi viikoksi nauttimaan mökkeilystä isäni kanssa, joka tulee kesälomalleen Suomeen. Pahoinvointikin taitaa olla jo takanapäin, ainoastaan välillä hiukan heikottaa. Mitään uusia vaivoja ei ole vielä esiintynyt :)

Muutamia linkkejä mitä on osunut eteen:

Lasten kasvatus nykypäivänä. Veikkaisin, ettei kukaan vanhempi myönnä tätä ainakaan omaksi toiminnakseen. Väittäisin kuitenkin, että tässä piilee aikamoinen totuuden siemen :)

Kukaan ei varmaan voinut välttyä kuulemasta tai näkemästä jotain siitä kolmevuotiasta imettävästä äidistä, joka esiintyi jossain ison lehden kannessa ja kutsuu itseään kiintymysvanhemmaksi. Itseäni vähän huvitti se, kuinka ihmiset ovat raivostuneet tuosta kuvasta ja jutusta, niinkuin se olisi suunnilleen insestiin verrattavissa. En kyllä ihmettele tätä, kun ihmisille sekin, että kävelee paljain jaloin ulkona on suuri päivittelyn aihe. Tai se, että kerää itse esimerkiksi voikukanlehtiä pihalta sen sijaan, että ostaisi vain kaupasta lehtisalaattia. Ihmiset ovat niin vieraantuneita luonnosta nykypäivänä etteivät edes itse ymmärrä sitä. Itsekin olen, enkä ole koskaan aiemmin tajunnut edes ajatella koko asiaa. En ole perehtynyt tähän "kiintymysvanhemmuuteen" sen suuremmin, mutta muodostamani mielikuvat ovat kyllä pääosin myönteisiä. Imettäminen on lapselle terveellistä, ja läheisen suhteen vanhempiin voisi kuvitella kasvattavan itsetuntoa ja ehkäisevän tulevaisuuden yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Suunnilleen jotain, mihin varmaan lähes kaikki vanhemmat ainakin omalla tavallaan pyrkivät, kutsumatta sitä erikseen millään termillä. Eräille tämä aihe näyttää kuitenkin nostattavan kiukun pintaan, ehkä se on juuri se ärsyynnyttävä termi, jonka vuoksi pitää kärjistää ja mustamaalata. Tai ehkä tämä kirjoittaja on vaan perehtynyt aiheeseen ja tietää paremmin millaisia nuo kiintymysvanhemmat oikeasti ovat.

En "ikinä" klikkaile facebookin sivupalkissa olevia mainoksia, mutta kun siinä varmaan kuukauden ajan roikkui mainos blogista, jossa pohdittiin neuvolatätien möläytyksiä niin täytyihän se käydä tarkistamassa. Olen siitä lähtien seurannut Isyyspakkausta, erään isän kokemuksia vauvan odotuksesta ja nykyään vauvan syntymän jälkeisiä fiiliksiä. Löysin jo blogista hyvän neuvon kokoontaitettavasta vauvan kylpyammeesta, joka voisi olla täydellinen ratkaisu meidän, poikaystäväni sanoin "laivan wc:n kokoiseen", "kylpyhuoneeseemme". Toinen postaus, johon samastuin heti: Lyllypylly ja Nallukkapallukka. Joo, kyllä mullekin lapset on lapsia, ja vatsa on vatsa. En nyt tietenkään ärsyynny muiden puheista, tai jätä ostamasta vaippaa jos sen nimi on Pooppis, vaikka tuollaiset sanat eivät sovikaan omaan suuhuni. Ette tule koskaan saamaan minua kiinni puhumasta "masuasukista" tai varoittamasta, että joku "poppaa". Ja mamma oli isäni isoäiti, älkää koskaan kutsuko minua mammaksi, kiitos :) Ellei käy niin, että aivoni alkavat pehmetä. Olen kuullut huhuja, että niinkin voi tässä tilassa käydä. Tuolla kommenteissa ihmiset näyttivät yhdistävän noiden hassujen nimitysten käytön lepertelyyn, ihan kuin leperrellä ei voisi käyttämättä outoja nimityksiä asioista. Itsekin lepertelen koirille joka päivä, enkä silti ole koskaan kutsunut niitä hauvoiksi tai koiruuksiksi :)

2 kommenttia:

  1. "Mamma" on kyllä varmasti ärsyttävin nimitys nuoresta äidistä :D

    VastaaPoista
  2. Mammasta tulee mieleen sellainen muumimamma tyylinen hahmo. Ehkä jotkut ihmiset on sen tyylisiä, ja esimerkiksi mun isäni isoäidille se nimitys sopi oikein hyvin :) Siinä isoisoäiti iässä siis.

    VastaaPoista