tiistai 12. kesäkuuta 2012

Informaatiotulvassa

En ole aiemmin ollut erityisen kiinnostunut mistään raskauteen tai lapsen saamisen liittymivistä asioista, enkä ole seurannut kenenkään toisen raskausaikaa kovin läheltä. Olin ajatellut, että kun se sattuu omalle kohdalle niin jo terveellä maalaisjärjellä ja muilta saaduilla neuvoilla pärjää hyvinkin pitkälle. Nyt ihan muutaman viime vuoden aikana ehdin kuitenkin törmätä lähinnä blogien kautta erilaisiin aiheeseen liittyviin juttuihin, joiden kautta olin jo luonut jotain mielikuvaa siitä miten itse haluaisin omalla kohdalla asioita kenties tehdä. Ja tähän kuuluu tietysti lisätä, että jos mahdollista, ja lapsen ehdoilla, sillä jokainen lapsihan on yksilö etc. etc.

Asioita, joita tiesin etukäteen oli, että haluan synnyttää mahdollisimman luonnonmukaisesti ja käydä erilaisissa ns."vaihtoehtoisissa" synnytysvalmennuksissa, että haluan imettää lastani mahdollisimman pitkään, syöttää hänelle mahdollisimman luonnollista ruokaa, käyttää kestovaippoja, ostaa kaiken mahdollisen käytettynä ja yrittää opetella vaipattomuutta, eli vauvojen vessahätäviestinnän ymmärtämistä.

Olen pikkuhiljaa alkanut perehtyä lähinnä netin kautta löytyvään tietoon jota onkin aivan yllättävän paljon! Jo pelkän sanaston perusteella huomaan kuinka vähän tiedän. En esimerkiksi tiennyt mitä tarkoittaa yhdistelmävaunut, vaistovanhemmuus tai episiotomia. Verkko on tulvillaan informaatiota. Onneksi tässä on vielä aikaa :)

Osoite, josta olen aloittanut tämän itseni perehdyttämisen aiheeseen on bebesinfo.fi. En tiennytkään, että Bebes on niin vahvasti luonnonmukaisen synnytyksen ja lasten hoidon puolesta, olin kuvitellut sen vain isoksi lastentarvikeketjuksi siinä missä muutkin. Heidän nettisivuillaan on kuitenkin uuvuttavan paljon asiaa. Pienin askelin... Sivuilta löytyy myös paljon mielenkiintoisia kirjoja, joista en valitettavasti löytänyt Helsingin kirjaston haulla kuin yhden (Choosing waterbirth).

Olen varannut itselleni lipun tämän viikon sunnuntaina 17.6 pidettävän Bebesin "Miten selviytyä synnytyksestä?" -infotilaisuuteen sekä paikan itselleni ja lapsen isälle elokuussa pidettävälle Hypnobirthing -kurssille.

Tästä se lähtee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti