perjantai 9. toukokuuta 2014

Lapsen kengät ja niiden laatu

Juuri kun pääsin kehumasta Feelmax paljasjalkakenkiä niin niihin tulikin pohjaan reikä. Olin kuullut jo etukäteen huhuja, että ne olisivat huonolaatuisia mutta en uskonut :) No nyt uskon ja kun olen lisää asiasta keskustellut netissä niin olen kuullut jopa sellaista, että kuulemma nämä eivät kestä ollenkaan asfaltilla käyttöä ja myyjän pitäisi kertoa se ostotilanteessa. Joku myös väitti, että tästä syystä näitä ei voi edes palauttaa jos on asfaltilla käytetty. Tätä en kyllä oikein usko, koska esimerkiksi nettikaupan sivuilla ei mainita mitään siitä, ettei asfaltilla voisi käyttää.

Laitoin kengistä palautetta sähköpostissa mainittuun asiakaspalvelun osoitteeseen ja odottelin vastausta kaksi viikkoa. Kun mitään ei kuulunut, etsin netistä toisen sähköpostiosoitteen ja sainkin sieltä vastauksen heti. Olisivat ottaneet nämä kengät asiakaspalautuksena Postissa takaisin ja lähettäneet uudet tai olisin saanut rahat takaisin. Harmi että olemme täällä Nepalissa, eikä niitä täältä voi lähettää kun kulut olisi varmaan yhtä isot kuin uudet kengät.

Noh, totuus nyt kuitenkin ilmeisesti on, etteivät nuo Feelmaxit kestä kovaa käyttöä ja täällä meidän koko pihamme on pelkkää kiveä. Onneksi satuin ostamaan Shanghaista -50% tarjouksesta Mimmille toisiksi kengiksi Pedipedin sandaalit! Ne nimittäin puolestaan vaikuttavat olevan tosi laadukkaat ja vahvaa tekoa! Mimmihän on täällä ulkona lähes 10 tuntia päivässä ja nuo Pedipedit on ollut siis kovassa käytössä ja myös kastuneet useita kertoja. Nahka niissä on vähän kärsinyt päältä, mutta kaikki ompeleet sekä pohja ovat ihan uudenveroisessa kunnossa edelleen. Pedipedejä mainostetaan, että ovat "next best thing to bare feet", joten toivon, että ovat oikeasti jalalle se toisiksi paras juttu heti noiden paljasjalkakenkien jälkeen.

Käyttömukavuudesta sen verran, että sekä Feelmaxeissa että Pedipedeissä Mimmi liikkuu tosi näppärästi ja juoksee yhtä kevyesti kuin paljain jaloin. Ero on tosi selkeä kun joskus sadesäällä ollaan laitettu tavalliset sandaalit hänelle jalkaan. Ne meinaavat tarttua kiinni kivetyksiin ja vaikeuttavat hänen liikkumistaan selvästi! Suosittelen siis kyllä ehdottomasti kaikille lapsille näitä ohutpohjaisia ja toivon itse löytäväni seuraaviksi kengiksi Mimmille ehkä jonkun eri merkin paljasjalkakengät.

Kulumaa kärjissä, muuten nahka on vielä hyvässä käyttökunnossa.

2 kommenttia:

  1. Mua vähän jännittää, kun ostin tytölle Feelmaxit ennen kuin luin noista huonoista kokemuksista. Vielä ei olla niitä päästy käyttämään, kun nytkin täällä Suomessa sataa vettä.. Täytyisi varmaan ostaa kesäksi myös jotkut sandaalit, lähinnä Petipedejä tai Campereita olen ajatellut. Nuo teidän kengät ovat ainakin kivannäköiset!

    VastaaPoista
  2. Shanghaissa ainakin oli ihania tosi monenlaisia noita Pedipedejä! En ole Suomessa vielä katsonut, mutta luultavasti kyllä jatkossakin suosin noita.

    Olen myös kuullut kyllä toisilta, että noi Feelmaxit on kestänyt vuosia, eli älä vielä heitä kirvestä kaivoon ;) Aina voi toivoa parasta. Ja ehkä kevyemmässä käytössä ne kestää hyvinkin.

    VastaaPoista