sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Siivoukseen ekologista ajattelua

Vauvan syömisen jäljiltä sekä pöytä että lattiatasot saattavat olla aika lailla ruoan peitossa ja siivottavaa riittää. Meillä Suomessa on tapana käyttää talouspaperia siivoukseen, mutta monissa muissa maissa siivous ja pöytien putsaus tapahtuu aina räteillä! Jos oikein ruvetaan miettimään tuota talouspaperin kulutusta, niin onhan se melko järjetöntä kuinka paljon kulutamme tässäkin luonnonvaroja turhaan kun saman asian voisi hoitaa helposti ekologisemmin, vanhanaikaisesti räteillä.

Tiskirätti.
Olen itse käyttänyt jo useita vuosia Kiertin kestoliinoja, jotka ovat aivan mahdottoman hyvä keksintö. Ne on valmistettu bambusta (tai osa hampusta), joka on antibakteerinen, ovat konepestäviä ja kestävät todella pitkään, kenties ikuisesti ;) En ole ostanut muita tiskirättejä sitten vuoden 2009, jolloin ostin yhden Kiertin kestokäyttöisen tiskirätin ja sain toisen lahjaksi. Molemmat ovat minulla jatkuvassa käytössä, ja heitän ne aina vuorotellen pyykin sekaan kun pesen koneellisen. Rätit voi tietysti ottaa pyykkikoneesta heti takaisin keittiöön käyttöön ilman mitään kuivattamista, joten käytännössä yhdelläkin tiskirätillä pärjäisi aivan mainiosti.

Ihan loistava nyt lapsen kanssa on myös Kiertin lattiapyyhin! Samasta materiaalista valmistettu kooltaan tiskirättiä huomattavasti suurempi liina siivoaa todella näppärästi lapselta putoilleen ruoan lattialta ja peseytyy helposti pesukoneessa. Myöskään talouspaperirullia ei tässä talossa siis tarvita mihinkään!

Lattiapyyhin hommissa vauvan ruokailun jälkeen.

3 kommenttia:

 1. En ymmärrä itsekään tätä nykyajan tolkutonta paperin tuhlaamista. Säästää tosiaan luontoa ja rahaa paljon, kun käyttää esim. maitotahrojen pyyhkimiseen luutua.

  Kiitos Kierti -vinkistä! :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on myös kotona paljon kiertin hamppuisia, ja bambuisia keittiörättejä, mutta mielestäni jättävät tasot liian märiksi pyyhkimisen jälkeen. :( Eli en saa puristettua niitä tarpeeksi kuivaksi kuten kaupan rättejä. Meillä siis keittiössä aina molemmat. Kiertit valitettavasti vähemmällä käytöllä. Voi kun saisikin sellaisen kestoliinan siivoukseen, jonka saisi puristettua lähes kuivaksi ja huuhdottua yhtä hyvin kun ei-kestorätit.

  VastaaPoista
 3. Olen kuullut yhdeltä kaverilta myös, että hänen mielestään tuo Kiertin tiskirätti ei toiminut niin hyvin, eli jätti juuri ilmeisesti liian märiksi tasot. Minun mielestäni se toimii tosi hyvin, molemmat mitkä itselläni ovat. Olen miettinyt, että voisiko olla, että nuokin olivat alussa vähän huonompia mutta käytön myötä imevät enemmän ehkä. Onko sinulla Anonyymi se bambuinen vai hamppuinen liina? Nuo minun tiskirättini ovat muistaakseni bambua.

  VastaaPoista