maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pieni vampyyri

Toissa aamuna vauvalle puhkesi yllättäen nuha. Hän yskikin välillä sellaista hassua kuivaa yskää, tekoyskältä kuulosti, niinkuin ei olisi syytä mutta köh köh...

Mietin, että voi höh, eikö meidän vaivalla boostattu immuniteetti ollutkaan nyt sit tämän parempi jos vauva nyt jo sai ensimmäisen flunssan. Muita oireita ei kuitenkaan tullut joten ehdin jo epäillä kissaa tai pölyä nenän valumisen aiheuttajaksi, olimme nimittäin juuri pari päivää äidilläni kissan vahtina.

Ei tullut mieleen, että nenän valuminenhan saattaa johtua hampaiden tulosta, sillä se saa aikaan limakalvojen turpoamisen. Ennen kuin sitten tänään kun huomasin, että hänellepä on puhjennut molemmat yläkulmahampaat! Onhan tässä jo reilu kuukausi kuolattu ja pureskeltu kovasti kaikkea. Olin vähän pelännyt, että hampaiden tulo aiheuttaisi itkua, mutta ei näytä ainakaan näiden kohdalla olleen mitään kipuja, onneksi.

Yleensä hampaista tulevat ensimmäisinä etuhampaat, mutta näinkin voi siis käydä ja näyttää varmaan melko hauskalta vauvan hymy kun nuo kohta kasvavat kunnolla näkyviin :)

Ai niin, pitänee käydä hankkimassa hänelle hammasharja! Hampaitahan suositellaan alettavan harjata heti ensimmäisen puhjettua.

3 kommenttia:

 1. Moikka!

  Kiinnostaisi tietää enemmän tuosta "vaivalla boostatusta immuniteetista". :-)
  Mitä se teillä sisältää?
  Itsekin olen yrittänyt, mutta niin vain 2,5kk vauvamme sai ensimmäisen flunssansa jo nyt...

  VastaaPoista
 2. Moi Olga, voi harmi, toivottavasti hän paranee pian. Voisin oikeastaan tehdä tuosta immuniteetti asiasta oman postauksen, jos sopii :)

  VastaaPoista
 3. Meillä vauvalla aina viikko ennen hampaiden tuloa tulee nuha. Tämä oli varsin yllättävää ja joka kerta luulee että lapsi on tulossa kipeäksi :)

  VastaaPoista