lauantai 29. joulukuuta 2012

Juhlat juhlittu

Joulu pääsi yllättämään tänä vuonna. Olin jättänyt viimeiselle viikolle niin paljon kouluhommia, että niiden jälkeen tajusin joulun olevan tulossa vasta pari päivää ennen aattoa. Koulutehtävistä hauskin oli  pieni vanhusten kanssa pidettävä tuokio, johon kuului, että kävimme vauvan kanssa yhdessä hoitokodissa vähän jutustelemassa vanhusten kanssa. Mukavaa viettää aikaa vanhusten kanssa kiireettömästi, melkein kaikki tuntuvat nauttivan juttelusta vaikka olenkin vieras ihminen. Vauva oli tietysti myös hyvin pidetty vieras :)

Joulu meni mukavasti perheen kanssa, perinteen rikkoi ainoastaan vauvan aikainen nukkumaanmeno, jonka vuoksi ei voitu pelata lautapelejä pitkälle yöhön kuten yleensä :)
Tapaninpäivänä pidimme vauvalle nimenpaljastusjuhlat, jossa katseltiin vauvasta tehtyä videota ja videon lopussa paljastettiin vauvan nimi. Emme olleet kertoneet kenellekään nimeä etukäteen. Ainut, joka oli "pettynyt" nimeen oli siskoni, joka kuulemma oli valinnut tämän saman nimen tulevalle lapselleen jo vuosia sitten! Ei olisi kannattanut pitää salaisuutena, nyt me vahingossa veimme hänen nimensä siis, hah :D

Ennen joulua oli kävimme neuvolassa. Vauva oli jatkanut kasvuaan 350 g viikkovauhtia. Puhuimme myös rokotteista, joita pitäisi kohtapuoliin ruveta rokotusohjelman mukaan antamaan. Kerroin, etten halua kaikkia rokoteita vauvalle ottaa, ja neuvolantäti suhtautui siihen täysin neutraalisti. Välillä tuntuu, että monella ihmisellä on sellainen kuva, että kaikki terveydenhuollon ammattilaiset ovat tiukasti virallisen linjan kannalla ja hyvin syyllistäviä ja tuomitsevia jos haluaa poiketa tästä. Itselläni on kuitenkin aivan toinen kokemus, omalle kohdalleni on osunut suurimmaksi osaksi ajatuksiani täysin kunnioittavia ammattilaisia. Ehkä vetovoiman laki pätee tässäkin ja ihminen saa sitä mitä odottaa saavansa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti