lauantai 4. elokuuta 2012

(Uni)hormonit sekaisin

Vaikka olenkin niin vaivaton ihminen, etten suurimpaa osaa ajasta edes muista olevani raskaana, niin kyllä tässä oma rasituksensa silti keholle tuntuu olevan. Tuntuu, että tasaisin väliajoin nyt tulee kausia jolloin tarvitsen selkeästi enemmän unta ja lepoa. Nukun säännöllisesti kyllä vähintäänkin kahdeksaa tuntia, mutta kausittain tuntuu, että tarvitsen vielä pidempiä unia.

Tein muutaman yövuoron töissä (klo 19-07, eli 12 tunnin vuorot) ja ei muuten ollut yhtä helppoa kuin aiemmin! Olin aivan poikki joka aamu, niin että vikana aamuna kun tuli pieni vastoinkäyminen niin itkin sitä, että pääsin vasta puoli yhdeksän nukkumaan... Kasvoihin tuli hormoninäppylöitä, silmistä katkeili verisuonet ja noiden öiden jälkeen en ole päässyt millään takaisin normaaliin unirytmiin, vaan olen nukkunut 12 tunnin unia, päivisin...

Huomaan, ettei minulle enää sovi yökukkuminen ainakaan henkisesti! Kaikki velvollisuudet jää päivisin hoitamatta, ja masennun ja ahdistun tosi paljon siitä, että herään myöhään. Melatoniinit ja kortisolit on varmaan ihan sekaisin, ja yritänkin nyt epätoivoisesti päästä takaisin tasapainoon.

Nukkuminen on nimittäin todella tärkeä osa kehon hormonien tasapainoa! 

P. S. Kaksi minun uneeni tosi selkeästi vaikuttavaa asiaa, joiden puuttumisen huomaan heti lihasjumista johtuvana päänsärkynä ovat Tempur-tyyny ja hammaskiskot, jotka estää hampaiden yhteenpuremisen öisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti