keskiviikko 15. elokuuta 2012

Haikaranpesään

Ilmoittauduin tänään Haikaranpesään synnyttämään. Ei käynyt ihan helpolla se, kun heillä oli vissiin jotain teknisiä ongelmia puhelimen kanssa, mutta pääsinpä kuitenkin viimein läpi.
Haikaranpesällähän on vähän sellainen maine, että siellä kannatetaan luonnonmukaisempaa ja ei-niin-medikalisoitunutta synnytystä. Toisaalta olen kuullut, että vaikka se oli alkuperäinen lähtökohta, niin sinnekin on eksynyt töihin vähän kaikenlaista väkeä, ja riippuu kohdalle sattuneesta kätilöstä, että mikä on meininki. Kuitenkin, kun he kysyivät, että miksi haluan tulla juuri heille synnyttämään niin sanoin, että minua kiinnostaa luonnonmukainen vesisynnytys ja olen käynyt hypnosynnytyskurssilla. Kätilö totesi siihen, että sitten olen soittanut oikeaan paikkaan! Toivottavasti meille olisi tilaa perhehuoneessa sitten kun aika tulee, niin, että isäkin voisi olla paikalla 24/7, jos vietämme osastolla muutaman vuorokauden.

2 kommenttia:

 1. Moi!

  Miten paljon etukäteen sinne Haikaranpesään tulee ilmoittautua? Käydäänkö siellä vaan synnyttämässä ja muut käynnit esim ultra tehdään omassa sairaalassa?

  VastaaPoista
 2. Moi Linda!

  Haikaranpesään ilmoittaudutaan toisen ultran jälkeen, eli sen n. viikolla 20 tapahtuvan ultraäänen jälkeen. Valitettavasti tosin tällä hetkellä noissa Helsingin sairaaloissa on menossa sellaisia muutoksia, että Haikaranpesä ei toimi normaalisti vaan ilmeisesti Haikaranpesä korvaa Kätilöopistolta puuttuvia paikkoja ja käytännössä siellä ei ole samanlaista toimintaa kuin normaalisti. Näin olen ymmärtänyt, mutta en tosiaan tiedä varmaksi. Ymmärtäisin tästä kuitenkin, että jos Kätilöopistolle menee synnyttämään niin siellä saattaa sitten hyvällä tuurilla saada Haikaranpesän kätilön :) Meillä ainakin oli aivan ihana(t) kätilö(t) Haikaranpesässä.

  Synnytyssairaalassa tosiaan käydään vain synnyttämässä, oma neuvola hoitaa kaikki muut lääkärin ja terkkarin tarkastukset. Sairaalassa käydään kuitenkin tutustumassa etukäteen, mutta ei siellä mitään tutkimuksia silloin tehdä :)

  VastaaPoista