lauantai 19. toukokuuta 2012

Hiilareista ja Optimal Performancesta

Aloitin tämän vuoden reippaasti urheilemalla Bodyrock.tv:n treeneillä joka päivä ja jättämällä kaikki turhat hiilihydraatit pois. Kuukauden Bodyrock-haasteen jälkeen aloin käydä salilla Kaisa Jaakkolan treeniohjeiden mukaan. Osallistuin myös Muscle Madness -valmennukseen, jossa ehdin olla mukana tosin vain muutaman viikon ennen kuin tämän raskauden vuoksi treenit ja ruokavalion noudattaminen kävi vaikeaksi.

Yksi raskauden oire minulla on ollut jatkuva heikko tai huono olo. Alun perin jouduin syömään koko ajan pitääkseni olon siedettävänä, mutta nyt muutaman viikon olen jo pystynyt syömään melko normaalisti, eli pitämään useamman tunnin taukoja aterioiden välissä. Ikävää tässä huonossa olossa on myös se, että se tuntuu menevän ohi vain hiilareilla! Olen yrittänyt päästä liikkeelle pelkillä kasviksilla tai hedelmillä, proteiinilla ja rasvalla, mutta pahimmillaan olen joutunut aamupäivästä juoksemaan kauppaan hakemaan hädissäni karjalanpiirakkaa suuhun, etten oksentaisi.

Toivoisin, että tämä pahoinvointi alkaisi pikkuhiljaa hävitä ja että voisin vähentää noita hiilareita... Saisi pikkuhiljaa tätä kumpua taas matalammaksi :) Ei toi mahan pyöreys sinänsä haittaa, näyttää jo nyt ihan raskausmahalta... olisi tietysti mukavampi jos se olisi oikeasti lapsen takia, eikä vaan turvottavien hiilareiden. Ja etten nyt lihoisi ihan hillittömästi  ihan ennen aikojaan.

Taisi muuten kuitenkin olla aika tehokkaita Optimal Performancen ohjeet. Kävin nimittäin Suomeen tultuani uusissa mittauksissa, ja pelkäsin, että olisin lihonut aiemmasta, sillä olin jo syönyt reippaasti hiilareita ja muutenkin reilusti ja jättänyt urheilun vähemmälle. Silti rasvaprosenttini olikin yllättävästi kolme yksikköä matalampi ja kaikki mittauspisteet olivat menneet alaspäin viime mittauksesta. Ilman tätä raskautta siis olisi varmaan aika tehokkaat pudotukset. Otan kyllä varmasti nuo mittaukset ja ohjeet taas avuksi kun on raskauskilojen pudotuksen aika.

Ai niin, se hormonitasapaino, minkä vuoksi siis tuonne hormonimittauksiin alun perin meninkin. Lyhyesti: lihoin pillereiden lopettamisen jälkeen kymmenisen kiloa, ja 7 kuukauden hullun hormonimylläkän jälkeen, vielä 2,5 vuoden jälkeenkin kuukautiset oli todella epäsäännölliset. Sen lisäksi, että paino vihdoinkin lähti laskuun Biosignaturen ruokavalioneuvojen avulla, niin ennen raskaaksi tuloa minulla kerkesi olla kolmet(!!) säännölliset kuukautiset! Se mitä pistät suuhusi siis todellakin vaikuttaa koko kehoon ja vahvasti myös hormonitoimintaan!

Voin siis lämpimästi suositella Optimal Performancen palveluita, Kaisa Jaakkolan Hormonidieetti-kirjan lukemista sekä hänen sivujaan, ja Joni Jaakkolan blogia. Erittäin toimivia neuvoja saliharjoitteluun ja ruokavalioon, jos tavoitteena on rasvaprosentin pienentäminen ja/tai lihasten kasvatus/ylläpitäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti