keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Raitista ilmaa

Jostain syystä nyt raskaana raitis ilma ja luonto tuntuu yhtäkkiä tosi tärkeältä ja hyvältä. Missä tahansa sisätiloissa ilma tuntuu tosi raskaalta, vaikka ikkunat olisi auki. Heti ulos astuessa tulee sellainen järjetön hyvän olon fiilis ja on pakko vetää oikein syvään ilman raikkautta. Vielä paremmalta tuntui kuukausi sitten kun ulkona oli vielä kylmä ja ilma tuntui vielä raikkaammalta kuin nyt lämpimänä. Toinen juttu mikä tuntuu nyt mielettömän hyvältä, on luontoon meneminen. Metsään tai edes mihin tahansa nurmikolle tai puiden läheisyyteen, ja mieluiten vielä paljasjaloin. Oon onneksi nyt asunut äidin luona, ja käynyt koirien kanssa ulkona päivittäin. Eläimet ja luonto. Niissä on jotain ihan mieletöntä voimaa. Tekee kauheasti mieli mökille...Päästäkseni hiukan lähemmäs ulkoilman raikkautta kotona ostin juuri Terveyskimpan kautta AirStatic-ilmanpuhdistimen. Sen luvataan poistavan huoneilmasta haitalliset hiukkaset, hajut, savut, homeitiöt ja jopa bakteerit ja virukset. Sitä suositellaan varsinkin allergikoille, astmaatikoille ja muille hengityselinvaivoista kärsiville. En itse kärsi moisista, mutta ei tuo varmasti tee pahaa kenenkään terveydelle! 

Jarkon kirjoitus Raikaswebissä ilmanpuhdistimista:

"Ihminen käyttää tavallisesti vuorokaudessa litran verran ruokaa ja kaksi litraa vettä, mutta vähintään 15 000 litraa ilmaa. Tyypillisessä tapauksessa reilusti yli 90 prosenttia tästä ilmasta on sisäilmaa. Onkin sanomatta selvää, että sisäilman laatuun on syytä kiinnittää huomiota. Ilmanpuhdistimen hankinta on mielestäni yksi parhaista investoinneista, mitä voimme itsellemme tehdä. Koneellinen ilmanpuhdistus on usein enemmän kuin tarpeellista, vaikka asunnossasi ei olisikaan mitään varsinaista sisäilmaongelmaa. Toisaalta sisäilma on lähes poikkeuksetta ongelmallista, koska se on täynnä pölyä, mikrobeja ja erilaisia kaasumaisia aineita."
Oikeasti paras ratkaisuhan olisi hengittää enemmän sitä oikeaa ulkoilmaa! Valitettavasti päivittäinen ulkona olo saattaa monesti jäädä muutamaan tuntiin, jos siihenkään. Ilman lisäksi ulkona hyvää tekisi paljasjalkailu ja sitä kautta maadottuminen, puhumattakaan nyt luontoyhteyden kautta saaduista terapeuttisista vaikutuksista. On melko surullista ja oikeasti järkyttävää käydä miettimään kuinka erillämme me nykyihmiset ollaan luonnosta. Mutta se nyt on jo ihan toinen aihe :)

Onneksi kesä on tulossa, ulkona voi viettää enemmän aikaa paljasjaloin ja nauttia luonnosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti