maanantai 25. marraskuuta 2013

Suzanne Humpries rokoteluennon muistiinpanot

Olimme sunnuntaina 24.11 kuuntelemassa Yhdysvaltalaisten lääkärin Suzanne Humpriesin luentoja rokotteisiin liittyen. Erittäin mielenkiintoiset luennot, jotka tosin loppuivat ihan liian lyhyeen. Opittavaa riittäisi kevyesti viikon intensiivikurssin verran. Sain kuitenkin ainakin hiukan sitä mitä kaipasin ja toivoin, nimittäin vastauksia muutamaan kysymykseen, mitkä minua eniten häiritsevät rokotekeskustelussa. Lähinnä se, että rokotevastustajat eivät paljon puhu siitä,  mitä tapahtuu kun lapset kohtaavat näitä vakavia sairauksia. Rokotteiden puolustajat taas pelottelevat vakavilla sairauksilla ja niiden sivuvaikutuksilla (ottamatta aina huomioon kuinka äärimmäisen harvinaisia nämä vakavat sivuvaikutukset oikeasti ovat) eivätkä kerro mitään siitä, millaisia haittoja rokotteista voi seurata lapsille tai millä muilla keinoin sairauksia voidaan taltuttaa.

Olen itse pähkäillyt, että hyvällä immuniteetilla varustettu lapsi (joita ei todellakaan nykyisellä ruokavaliolla olevat lapset suurimmaksi osaksi ole) varmaankin selviytyisi vakavistakin taudeista melko kevyesti. Selviytyiväthän isovanhempammekin vaikka heidän aikaansa ei ollut mitään mahdollisuuksia toteuttaa yhtä monipuolista ruokavaliota kuin nyt on. Suomessa rokotekeskusteluissa usein kuulee vain "rokottamattomat on terveempiä" ja tällä tarkoitetaan, etteivät he sairasta flunssaa niin usein. Mutta jos pelkää vakavia tauteja ulkomaille matkuessa niin tämä tieto ei paljon lohduta kun ei ole tietoa siitä miten rokottamaton lapsi reagoi vakaviin sairauksiin. Tähän sain vastauksen jo siinä kun Suzanne aluksi kertoi, miten hän lääkärinä oli "herännyt" yhtäkkiä kyseenalaistamaan rokotejärjestelmämme. Hän oli joutunut tekemisiin Steinerkoululaisten kanssa ja huomannut, kuinka hämmästyttävän terveitä rokottamattomat lapset olivat. Hänelle tuli täysin yllätyksenä, että lapsi voi selviytyä kouluikään asti ilman ainuttakaan antibioottikuuria. Hän näki näiden lasten sairastavan sairauksia, joita vastaan rokotamme, kuten vihurirokkoa, sikotautia tai hinkuyskää ja selviävän näistä hyvin vähällä. Tästä hän sitten lähti kyseenalaistamaan rokotteita laajemmin ja ottamaan selvää asioista. Munuaislääkärinä hänelle tuli samoihin aikoihin myös useita potilaita, jotka olivat saaneet munuaisvaurion rokotteesta. Minä sain luennolla vastauksen pohdintaani: rokottamattomat lapset todella sairastavat näitä "vakavia" tauteja, mutta hyvän ravitsemuksen ja suoliston kunnon (=immuunipuolutuksen vahvuus) ja asianmukaisen hoidon vuoksi eivät saa niistä niitä vakavia komplikaatioita, joilla aina pelotellaan.

Olen käynyt useilla hyvillä luennoilla ja lukenut useita loistavia kirjoja. Suunnittelen aina kirjoittavani näistä, koska haluaisin jakaa tärkeää informaatiota eteenpäin. Lähes aina käy kuitenkin niin, etten saa mitään aikaan koska en osaa kirjoittaa oikeasti järkevää tekstiä kun asiaa on paljon. Haluan kuitenkin ehdottomasti saada jaettua tätä rokoteasiaa, joten tällä kertaa nyt tyydyn siihen, että jaan omat muistiinpanoni ranskalaisin viivoin. Tekstiä on paljon ja se voi olla hyvin epäselvää. Toivon, että tästä on kuitenkin jotain hyötyä muillekin. Parempi, että jaan jotain kuin, että muistiinpanot jäävät vain vihkooni makaamaan perfektionismin tavoittelun vuoksi. Näissä ei ehkä tunnu olevan mitään loogista järjestystä tai yhteyttä koska sen lisäksi, että luennot olivat oikeasti aika sekavat ja etenivät ajatuksen virtaa niin olen tietysti tehnyt muistiinpanoja vain minulle itselleni uusista asioista tai niistä mitkä koin tärkeimmiksi.

- On tutkimuksia, joiden mukaan tuhkarokon sairastaneet eivät saa niin todennäköisesti syöpää, allergioita tai autoimmuunisairauksia. Rokotteilla ei ole tällaisia positiivisia sivuvaikutuksia.

- Kehon tukeminen (hyvät bakteerit) on huomattavasti parempi tapa suojata lasta kuin rokottaa.

- Ei voi vaan jättää rokottamatta vaan täytyy hoitaa lapsen terveyttä ja tukea immuunipuolustusta aktiivisesti: hyvillä bakteereilla, ruokavaliolla, homeopatialla, rintamaidolla.

- Ehdottoman tärkeää on imetys: 6 kk täysimetys ja WHO:n suositusten mukaan 2 v. asti osittaisimetys.

- Mitä varhaisemmin rokottaminen aloitetaan ja mitä useampia rokotteita annetaan, sitä enemmän diabetes ja autoimmuunisairaudet lisääntyvät väestössä. Autismin määrä kasvaa suoraan suhteessa rokotteiden sisältään alumiiniin. (Luennolla näytettiin kaavio, jossa näkyi, että mitä useampi ja mitä varhaisemmin otettu rokote sisälsi alumiinia, sitä yleisempää autismi on. Kärjessä britit, joissa lähes jokainen lapsuusajan rokote taisi sisältää alumiinia ja autismin yleisyys 158/10 000 lasta, USA:ssa taso oli 100/10 000 lasta ja alumiinia aika monessa rokotteessa, Suomessa alumiinia ainoastaan 3 kk ja 5 kk iässä otettavissa (DTaP-IPV veikkaan?) ja autismin yleisyys 12.2/10 000 lasta).

- Historiallisessa tai tieteellisessä kirjallisuudessa ei ole mitään todisteita siitä, että polioa tai muita sairauksia olisi hävitetty rokotuksilla. (Tästä oli kaavio luennolla).

- On dokumentaatiota, että rokotteissa on viruksia, joita ei pitäisi olla. Tämä johtuu siitä, että niitä on valmistettu eläinten soluissa.

- Eläinten soluja, lehmän verta, sikojen vatsanesteitä, HPV-rokote toukkien soluista, abortoitujen sikiöiden istukoista soluja, koiran munuaisista otettuja soluja, joilla on potentiaali aiheuttaa syöpää. Rokotteiden valmistusprosesseissa on monia ongelmia.

- Valmistelun ja jakelun välissä on lukuisia dokumentoituja ongelmia.

- Rokotehaittojen parantuminen tosi vaikeaa. Suurinta osaa ei myönnetä ollenkaan, mutta on erikoisala lääkäreitä, jotka työskentelevät haittojen poistamiseksi. Puhdistamiseen kuuluu metallien ja myrkkyjen poisto, ravintoaineiden lisääminen kehoon ja homeopatialla korjaaminen.

-Monet sairaudet ovat jo kehittäneet kantoja, joihin rokotteet eivät tehoa.

- Jos epäilee tetanusta --> iso annos askorbiinihappoa ja magnesiumia + homeopaatin neuvot
Tärkeintä on haavan hyvä hoito!

- Kun vihurirokko rokote tuli niin kuolemantapaukset olivat jo laskeneet 99%.

- Tänä päivänä enemmän hinkuyskätapauksia kuin vuosikymmeniin. Hinkuyskä iskee väestöön, jossa 86% rokotettu. Suurin osa tapauksista rokotetuilla. Humpriesin kirjassa yksityiskohtaisesti kuvailtu miten ja miksi rokotettu lapsi ei kykene vastustamaan sitä kunnolla. Hinkuyskää voi hoitaa C-vitamiinilla. Natriumaskorbaatti on se tehokas muoto, ei askorbiinihappo.

- Aina kun valtio romahtaa, kurkkumätätapaukset kasvaa esim. Neuvostoliiton hajotessa, vaikka siellä oli saatu useita kertoja kurkkumätärokote elämän aikana. Myös alkoholisteilla tavallinen. Paljon tekemistä C-vitamiinin kanssa.

- Ennen rokotetta poliodiagnoosiin vaadittiin, että halvaus on ollut päällä 24 h.
Rokotteen tulon jälkeen diagnoosikriteerejä muutettiin niin, että polion diagnosoimiseksi halvauksen oltava päällä 60 päivää. Aiemmin kaikki halvauttavat Lymen tauti, Guillain-Barren virus yms. todettiin polioksi.Nykyään myös testataan virusta diagnoosia varten. Nykyään siis todetaan hyvin harvoin polio, ja tätä pidetään merkkinä sen vähenemisestä.

- Tiedemiehillä on hyvin rajallinen tieto lapsen immuunisysteemistä. He haluavat, että vauvan immuunisysteemin pitäisi toimia samalla tavalla kuin aikuisen. Oikeasti se poikkeaa siitä paljon, ja siihen on hyvä syy. On ajateltu, että lapsen immuunijärjestelmä on viallinen tai ei-valmis.

- Lasten immuunijärjestelmä on anti-inflammatory. Se tukahduttaa tulehdusta ja on ohjelmoitu niin, ettei se reagoi.

- Tutkimus 2013 otettiin vauvan immuunisoluja aikuiseen --> ne toimi täydellisesti.
Kun aikuisen immuunisoluja laitettiin vauvaan --> ne eivät toimineet.
Yhteen laitettuna vauvan omat hallitsivat.
Eli vauvoilla on toimiva immuunijärjestelmä, joka toimii juuri niinkuin lapsen kehityksen kannalta on oleellista.

- Vauvalta puuttuvat ne responssit eli vastaamistavat viruksiin mitä aikuisilla on.

- Miten siis suojella vauvaa? Mitä tutkijoilta on jäänyt huomaamatta?

- Se, että äidinmaito on elintärkeää vauvalle. Suurin osa ei ymmärrä mistä äidinmaidossa on kyse. Vain 1 % Suomessa täysimettää 6 kk:n ikään saakka.

- Joka vuosi tulee lisää tietoa äidinmaidon ominaisuuksista. Äidinmaidossa on ohjelma tappamaan väärin jakautuvat solut --> tappaa syöpää, samalla kaikkia viruksia. Siinä on antioksidantteja, entsyymejä, probiootteja, kantasoluja, jotka hakeutuvat mihin vaan vauvan elimiin, ravinteita, jotka ruokkivat hyviä bakteereja, jotka ehkäisevät huonojen bakteerien tarttumista suolien seinämiin. HAMLET-tekijää, joka on samalla ravitseva proteiini, tuhoaa syöpäsoluja ja mm. tappaa pneumokokkibakteereja.

- Aivoilla on oma immuunijärjestelmä. Rokote lataa migroglioita aivoissa. Alumiinia on 18/32 rokotteessa varsinkin pikkulasten rokotteissa.

- Rokotteet valmistetaan eläinten soluista, niissä on myös elohopeaa ja msg:tä. Nämä vaikuttavat aivoihin.

- Hiiritutkimuksessa alle 6 pv:n vanhoina rokotetuilla hiirillä oli vääristynyt reaktio immuunijärjestelmän stimulointiin. Välttääkseen immunologiset allergiat ym. niin rokottaminen vauvoilla tulisi tapahtua vasta yli 8 kk ikäisenä, kun suhteutetaan hiirten ikä ihmisen ikään. Yli 6 pv:n vanhoina rokotetuilla hiirillä immuunireaktio oli normaali, rokote siis häiritsi immuunijärjestelmän kehitystä liian aikaisin rokotetuilla. Tutkimuksessa kuitenkin kävi selville vain taudinaiheuttajan pistämisen merkitys sillä käytettiin jotenkin puhtaampia rokotteita, joissa ei ollut esimerkiksi alumiinia tai muita myrkkyjä mitä lasten rokotteissa on. (En muista tätä tutkimusta tai mihin tuo fysiologinen reaktio perustui tarkkaan)

- Aiemmin suojeltiin naisia myrkyiltä raskausaikana. Nykyään mitä vaan annetaan ja tyrkytetään oikein influenssarokotteita. Influenssarokotteen pakkausselosteesta: "Ei ole todettu turvalliseksi raskaana oleville". Mutta loop hole "Annetaan vain jos todella tarpeen" ja ainahan voi sanoa, että tämä oli todella tarpeen, joten käytännössä tämän lauseen ansiosta se voidaan perustellusti antaa kenelle tahansa.

- Hiiritutkimuksissa kaikki tulehdusarvot koholla niillä hiirillä, joiden äidit rokotettu raskausaikana.

- Tiedetään, että jos raskaana oleva nainen kärsii infektioista lapsella on suurempi mahdollisuus saada skitsofrenia tai masennus.

- Tiedetään, että kun influenssa rokote annetaan niin se tehoaa tietyyn virukseen, mutta samalla 4-6 kertaistaa mahdollisuuden muihin virustauteihin. Tämä selittää miksi usein infl.rokotteen ottaneet sairastavat "enemmän kuin koskaan". Kuinka järkevää on siis rokottaa odottavia äitejä jotain virusta vastaan, jota he eivät välttämättä saisi ja näin altistaa heidät entistä enemmän näille kaikille muille?

- Vauvan allergioihin mahdollisesti vaikuttavat esimerkiksi:
jos äiti saanut raskausaikana antibiootteja, happosalpaajia tai muita lääkkeitä
keisarinleikkaus
yksikin pullosta juotu korvikemaito
napanuoran katkaisu liian aikaisin --> istukkaan jää verta ja kantasoluja , jotka kuuluisivat vauvalle.
kaikki lääketieteellinen tutkimus tukee pitkitettyä napanuoran kiinni laittamista. Ei ole mitään ristiriitaista tietoa tästä, ainut syy laittaa napanuora nopeasti kiinni on hoitohenkilökunnan vanhat tavat/kiire. Vauvan immuunipuolustuksen ja terveyden kannalta olisi oleellista, että napanuoraa ei suljettaisi vaan vauva saisi kaiken veren mikä hänelle kuuluu.

- K-vitamiinipistosta ei tarvita jos odotetaan, että istukan veri ja kantasolut valuvat vauvaan. Ja jos sitä uskoo tarvitsevansa niin sen voi antaa suun kautta vauvalle.

- HiB rokote tehosi hyvin --> HiB:n vähentyminen aiheutti pneumokokkien kasvun. Tuli markkinoille 7-kantainen Pneumokokki rokote --> aiheutti muiden kantojen nousun. Nyt markkinoille tulossa (vai tullut jo en muista) 13-kantainen Pneumokokkirokote ja aikuisille jopa 20-kantainen.
Joka kerta kun häiritään tasapainoa poistamalla jotain, niin toiset virukset/bakteerit ottavat paikan.

- Nyt kun pneumokokki-infektioita on saatu vähenemään Streptokokki jyllää. Antibioottien määrä ja korvien putkitusten määrä ovat korkeammalla kuin koskaan.

- Sikotautiin tehokas lääke on isot A-vitamiiniannokset (luonnollinen muoto! Synteettinen muoto on toksinen isoina annoksina!)

- Jo vuonna 1967 tehdyssä tutkimuksessa Del Campo totesi rokotteiden haitoiksi mm. vuotoja sekä hyytymiä verisuonissa.

- Useat lääkärit uskovat, että monet Shaken Baby Syndrome diagnoosin saaneet vauvat ovatkin oikeasti kärsineet rokotehaitasta. Vauvoilta on löytynyt samaan aikaan sekä verenvuotoja, että tukkeumia, mikä ei saada aikaan ravistamalla, vaan viittaa rokotehaittaan.

- Ihminen ei sairastu rokotteiden puutteesta vaan huonon immuunipuolustuksen vuoksi. Aiemmin taudit ovat jylläänneet aliravitsemuksen ja huonon hygienian vuoksi. Nykyään meillä on kaikki mahdollisuudet ravita lapsia ja itseämme oikein, monipuolisesti ja huolehtia suoliston hyvinvoinnista. Kun oma immuunipuolustus on korkealla eivät taudit ole tuhoisia meille

-Rokottaminen voi tuoda äideille valheellisen turvallisuuden tunteen. Koska lapsi on rokotettu, ei tarvitse pelätä tauteja, joten voi syöttää mitä tahansa ja laiminlyödä oman vastuun lapsen immuunipuolustuksen rakentamisesta laadukkaalla ravinnolla, imetyksellä, probiooteilla jne. Lapsi voi kuitenkin sairastua rokotteista huolimatta. (Ja eikös lapset tänä päivänä nimenomaan sairasta ihan hirveästi? Siltä ainakin itsestä tuntuu kun kuuntelee tarinoita tuttujen lapsista, joilla on korvatulehdusta toisen perään ja hirveät määrät allergioita)

Yhteenvetona: Itse vakuutuin aika hyvin tällä luennolla siitä, että vauvalle on mahdollista rakentaa todella hyvä vastustuskyky itse omilla valinnoilla, kuten olen täällä blogissani varmaan aiemmin jutellut.  Rokotteita tähän ei tarvita, sillä vakaviakin tauteja on mahdollista sairastaa paljon lievempinä ja välttää omilla valinnoilla. Rokotteiden haittavaikutukset voivat olla vakavia, tai ne voivat haitata oleellisesti lapsen oman immuunipuolustuksen toimintaa, varsinkin liian aikaisin annettuna.


5 kommenttia:

 1. Olipas hyvä postaus. Ajankohtainen aihe nuo rokotukset. Meillä on pari viikkonen esikoinen ja katselin rokotuslistaa mikä neuvolasta annettiin. Kuulostaa hurjilta määriltä nuo rokotteet mitä neuvolassa laitetaan. Sulla on tosi hyvä blogi, jota on ilo seurata! :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihan hirveästi tästä bloggauksesta, en itse päässyt tuonne luennolle paikanpäälle, mutta tämä vahvisti vain kaiken mitä olen rokotuksista ajatellutkin!

  VastaaPoista
 3. .. ja vielä, olisinko saanut linkittää tekstisi ja blogisi osoitteen omaan blogiini, eli toisinsanoen vähän mainostaa tätä rokote-kirjoitustasi ? :)

  VastaaPoista
 4. Joo tottakai, tämähän on julkinen blogi :)

  VastaaPoista