tiistai 15. lokakuuta 2013

Kemikaalivaipat ja ihottuma (TAAS!)

Lapsiraukka. Tein sen taas. (Edellinen kerta täällä.)

Ostin käytettyjä kestovaippoja ja olivat sen verran vitivalkoisen puhtoisia, että miksipä niitä pesemään kun edellinen on selkeästi ne hyvin pessyt. Vaikka mies kysyi, että enkö aio niitä pestä niin vastasin vaan, että mitä turhia.

No, tänään lapsiparka sitten sai jonkinmoisen epätyytyväisyyskohtauksen, mikään ei ollut hyvin, kaikki vähän kiukutti ja jalat vispasi hirveää vauhtia koko ajan. Mietin, että nyt on pakko olla jotain vatsakipua tai muuta.

Keksin syyn veivaukselle sitten heti kun menimme vessaan vaipanvaihdolle, lapsen alapää oli aivan tulipunainen! Huuhtelin runsaalla vedellä ja kiukkuinen ja itkuinen vauva muuttui samassa hetkessä nauravaksi ja hihkuvaksi itsekseen. Onneksi minulla oli rattaissa yksi Natyn kertakäyttövaippa mukana, jonka sitten vaihdoin päälle. Myöhemmin seuraavan vaipanvaihdon yhteydessä alapää oli jo täysin normaalin värinen.

Ei sitten tullut mieleen, että ehkä ne vaipat oli niin vitivalkoisia siksi, että ne on saatettu pestä jollain tehomyrkyllä että puhdistuvat kunnolla. Tästä lähtien siis sekä kaupasta että kirpputorilta tulevat vaatteet, vaipat sun muut, kaikki pesun kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti