tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kätilöunelma siirtyy

Sain tulokset Metropolian pääsykokeista. Jäin varasijalle 10. Vähän harmitti ja lähinnä mietitytti, että mitähän nyt teen kaikella ajallani syksyllä ja äitiysloma alettua. Toisaalta, en ole niin pettynyt kuin luulin, että olisin. Ehkä jossain takaraivossani kuitenkin mietin, että onko järkevää (taas) yrittää käydä viimeiseen saakka koulua tai varsinkaan työharjoittelua. Viimeksi tein palkatonta työharjoittelua vielä kaksi viikkoa äitiysloman alettua ja olihan se raskasta herätä joka päivä klo 5.30 töihin. Ehkä tällä kertaa olisikin mukavaa olla oikeasti ilman mitään kouluhommia äitiyslomalla ja keskittyä nauttimaan raskaudesta ja synnytyksen suunnitelusta viimeiset viikot.
Lisäksi en ole myöskään varma kuinka monta vuotta tuohon 1,5 vuoden tutkintoon on opiskeluaikaa kun nykyään on niitä rajoituksia. Joutuisinko siis luultavasti taas, kuten viimeksikin, aloittamaan jo työharjoittelun ja koulun käynnin heti vauvan ollessa vasta 9-kuinen. Tai miettimään Nepalissakin oleskelua/asumista siltä kannalta, että koulu on pakko saada suoritettua tietyssä ajassa loppuun.

Kätilö minusta vielä tulee, siitä olen varma. Mutta millä tavalla, milloin, missä koulussa, missä maassa… Kaikki on vielä avoinna. Ja koko elämä aikaa ;)
Tässä välissä on nyt hyvä keskittyä uuteen vauvaan sekä tuohon vanhempaan, ja tietysti jatkaa valitsemallani tiellä, eli itseopiskellen kaikkea kätilöyteen liittyvää ja doulana toimien. Syksyllä suunnitelmissa esimerkiksi imetystukiäitikurssi, joka on jatkoa keväällä käymälleni Imetystiedon peruskurssille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti