perjantai 17. heinäkuuta 2015

Miksi äitejä opetetaan imettämään väärin? - mielenkiintoinen artikkeli

Törmäsin mielenkiintoiseen artikkeliin, jossa ehdotetaan luonnolliseksi imetysasennoksi makaavaa tai puoli-istuvaa asentoa, vauvan maatessa mahallaan äidin vatsan päällä.

Kuva artikkelista.
Jutussa kerrotaan kuinka vastasyntyneellä on tutkitusti refleksejä, jotka aktivoituvat hänen maatessaan mahallaan ja auttavat häntä hakeutumaan tässä asennossa rinnalle ja löytämään itse hyvä imuote. Nykyään ongelmat imetyksen kanssa ovat hyvin yleisiä (jenkeissä jopa 92%:lla viikon ikäisten vauvojen äideistä) ja yhtenä syynä tähän voisi olla esimerkiksi se, että meille vakiintuneessa imetysasennossa (vauva sylissä selällään, äidin käsien varassa) vauva ei pysty itse hakemaan hyvää imuotetta vaan kuvittelemme, että on äidin tehtävä opettaa vauva imemään. Tämä asento voi olla myös äidille rankka sillä vauvan paino on kokonaan äidin pideltävänä. Kirjoittaja ja "Natural Breastfeeding"-konseptin "keksijä" kertoo pystyneensä ratkaisemaan monien äitien imetysongelmia vain ottamalla käyttöön tämän asennon, jossa useampi ongelma tulee selätetyksi kerralla.

Many Moms May Have Been Taught to Breastfeed Incorrectly: Surprising New Research 

Suosittelen lukemaan jutun kokonaan, se pitää sisällään monia mielenkiintoisia pohdintoja. Jutun lopusta löytyy myös videoita, joissa opastetaan kuinka toteuttaa tätä luonnollista imetysmetodia ja muita aiheeseen liittyviä linkkejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti