torstai 13. syyskuuta 2012

Unohdetut lisäravinteet

Viime aikoina, varmaan tämän muuton vuoksi ja purnukoiden pyörimisen ties missä, olen aika pitkälti unohtanut ottaa kaikki lisäravinnepillerit ja öljyt.

Nyt kuitenkin muutamana yönä on meinannut iskeä kramppi jalkapohjaan tai pohkeeseen! Tämä on varmaan sitä kuuluisaa suonenvetoa, mikä raskausaikana saattaa lisääntyä. Minulla ei ole koskaan aiemmin onneksi vetänyt suonta, ja nytkin olen saanut sen jo alkujaan pois suoristamalla jalkapohjan tai venyttämällä äkkiä pohjetta suoraksi. Yllättäen kuitenkin muistui mieleen se tärkeä magnesium, josta suunnilleen kaikilla on puutetta. Äkkiä magnesiumöljyä pintaan ja kapselia suuhun, toivottavasti suonenvedot lähtee tällä.

Toinen mikä vähän huolestuttaa on, että nyt viime päivinä on tullut muutamia hetkiä jolloin olo on tuntunut alakuloiselta. Esimerkiksi aamulla on saattanut tulla sellainen olo ettei oikein huvittaisi lähteä tekemään mitään. Yleensä jos mielialani muuttuu jostain syystä surulliseksi, ahdistuneeksi, ärsyyntyneeksi tai siihen tulee joku negatiivinen taustasävy niin pystyn aina jäljittämään sen johonkin juuri tapahtuneeseen tai tulossa olevaan asiaan, joka yleensä on vielä järkeiltävissä ja käsiteltävissä niin, että pystyn hävittämään sellaiset negatiiviset tuntemukset hetkessä. Nyt en ole kuitenkaan osannut yhdistää näitä masentavia tuntemuksia mihinkään, ja mietinkin, että tämä varmaan liittyy johonkin hormonaaliseen tai sitten ennakoi jotain baby bluesia tai synnytysmasennusta. Synnytysmasennuksen syntyyn on tarjottu yhdeksi selitykseksi sitä, että vauva vie äidiltä kaikki hyvät rasvahapot ja omegahappojen alhainen tasohan on tunnetusti yhteydessä masennuksen syntyyn. Ei siis varmaan ainakaan tekisi haittaa, että muistaisin ottaa kalaöljyä päivittäin.. Olen syönyt nyt Poliquinin Prenatal-valmistetta, jossa on mukana EPA-DHA-kapselit, sekä ottanut Eskimo-öljyä, mikä on käsitykseni mukaan tällä hetkellä laadukkain Suomesta peruskaupasta saatava öljy. Kirjoitin toisen blogin puolella kalaöljyjen laadusta alkuvuodesta.

Niin ja se tärkeä D-vitamiini. Ei paljon tuo aurinko enää lämmitä, joten erittäin tärkeää olisi muistaa ottaa D3 vitamiinit lisänä. D:kin vaikuttaa masennuksen syntyyn, ja saattaa olla yksi iso tekijä suomalaisten niin kutsutussa kaamosmasennuksessa! D:n suhteen muistettavat asiat ovat, että sen täytyy olla luonnollisessa D3 muodossa ja öljyssä tai öljykapselissa, jotta imeytyvyys on taattu. Halvimmalla pääsee kun ostaa ulkomailta, esimerkiksi itse käytän tätä iHerbin Nature's Answer D3 tippaa oliiviöljyssä. Lähes vuoden annos 7 eurolla. Ei paha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti