torstai 8. lokakuuta 2015

Mihin ne viikot hävisi?

Juurihan vasta elettiin alkuraskautta ja nyt yhtäkkiä tajuan, että alle viikko niin vauva syntyisi jo täysiaikaisena! Ihan viime viikot siis käsillä. En tosin odota vauvaa tulevaksi kuin vasta ehkä lähempänä 41 viikon täyttymistä, mutta käytännössä se voisi hyvinkin syntyä jo parin viikon päästä.

Aika on mennyt ihan huomaamatta ja raskausaika on ollut jopa kiireistä. Sairaanhoitajan töitä olen joutunut vielä tekemään, mutta onneksi kaikki muu mitä olen tehnyt on liittynytkin ainoastaan synnytyksiin ja vauvoihin :)

Loppuhuipennuksena ryhdyin heinäkuussa hoitamaan Aktiivinen Synnytys ry:n verkkokauppaa ja samalla jäsenvastaavan hommia. Viimeinen viikko ennen äitiysloman alkamista olikin aika täynnä kun töiden lisäksi olin mukana viimeisessä synnytyksessäni doulana ja viikonloppu huipentui kovasti odotettuun Kotisynnytysseminaariin Tampereella. 

Ajattelin, että mihinhän sitten kulutan kaiken aikani kun äitiysloma alkaa, mutta kalenteri on kyllä täyttynyt vähän liiankin kanssa ja kaiken Mimmiltä vapaan ajan yritän lukea Metropolian pääsykokeisiin. Jos nyt pääsisisin sisään kätilöopintoihin nuorisolinjan kautta, kun keväällä monimuotokoulutukseen ei tärpännyt :)

Yritän silti saada tehtyä myös raskausmeditaatioita ja -rentoutuksia mahdollisimman usein, enkä ota mistään stressiä :) Raskaus onkin sujunut edelleen todella helposti (liitoskipuja lukuunottamatta) ja ei ole vielä esimerkiksi väsyttänyt yhtään. Tästä voisin veikata, että saan kiittää 21-07 unirytmiä, jonka olen pitänyt kesäkuun alusta saakka muuttumattomana, paria hassua poikkeusta lukuun ottamatta. Vaikka uni on katkonaista niin koen, että vahva unirytmi todella helpottaa elämää.

Viimeinen neuvolalääkäri on jo takana ja tästä eteenpäin tapaankin vain omaa kotiloani sekä ihanaa doulaani Kirsiä, joiden kanssa suunnittelemme tulevaa kotisynnytystä :)

2 kommenttia:

 1. Voihhh sain eilen kuulla, miten ihanaa siellä kotisynnytysseminaarissa oli, kun rakas luokkakaverini sieltä kuulumisia kertoi. Olin itse seminaarin aikaan samalla paikkakunnalla ja viimeisenä ilmoittautumispäivänä vielä pohdin, että onkohan lliian haastava pala 5,5kk vauvelini kanssa sinne törmätä. Voihan ääääähhh!
  Tsempit voimauttavaan synnytykseen!
  Tsempit pääsykoeurakkaan!
  T. Aksyn jäsen & klö-opiskelija äippälomalta :---)
  P.s. Olen lukenut innoittavaa blogiasi jo jonkin aikaa - miten vasta nyt innostuinkin kommentoimaan? Voi minua laiskaa!

  VastaaPoista
 2. Hei, kiitos kommentistasi! Vastaaminen vähän venynyt kun muisti ei ole tällä hetkellä terävin :) Voi harmi, että Kotisynnytyseminaari meni sinulta ohi, ensi vuonna sitten ;)
  Kiitos tsempeistä <3

  VastaaPoista