lauantai 28. helmikuuta 2015

Tämän hetken kuumin terveysvillitys eteeriset öljyt

Olen ihan hurahtanut Young Livingin eteerisiin öljyihin ja niin taitaa olla myös Amerikka, ja suuri osa Eurooppaa! Suomessakin nämä ovat aika uusi juttu mutta leviävät nopeasti.

Diffuuseri puhaltelee ilmaan kylmää vesihöyryä, on siis
turvallinen käytössä lapsenkin kanssa.
Heti kun näin kaverilla pöhisevän kuvassa olevan diffuuserin huumaavan tuoksunsa kanssa tiesin, että haluan tuollaisen kotiin! Noh, valitettavasti nämä on verkostomarkkinointikamaa ja yrityksen nettisivu on mielestäni varsin sekava, joten meni muutama kuukausi eteenpäin ennen kuin nyt tammikuussa toinen kaveri ryhtyi pitämään "öljyiltoja" ja sitä kautta pääsin hommaan kiinni.

Nyt olenkin aivan rakastunut <3 Olen aina ollut tuoksuihminen ja mikä voisi olla ihanampi tunnelman luoja kotona kuin ilmaan jatkuvasti sulotuoksuja hurrutteleva diffuuseri. Päivällä karkoitellaan ruoan hajut "Purification"-sekoituksella, rauhoitetaan mieltä "Stress Away":llä ja illalla lapsikin rauhoittuu Laventelin tai "Peace&Calming":in tuoksuun. Lisäksi olen käyttänyt näitä myös iholla (laimennettuna). Esimerkiksi Frankinsenssi hoitaa (vanhentuvaa) ihoa, "PanAway"-kipusekoituksella on lähtenyt niskajumitus, Peppermintillä orastava päänsärky ja aika iloinen olen siitä, että teini-iästä asti talvisin vaivannut päänahan kuivuminen ja hilse on rauhoittunut laventelilla!


Eteeriset öljyt on vanha juttu, joka on palaamassa takaisin tietoisuuteen. Tämähän se trendi tuntuu olevan nykypäivänä, kefiirit on palanneet kaupan hyllyille ja kuka suomalainen ei ole oppinut viime vuosien aikana tuntemaan pakurikääpää? Olen itse käyttänyt joitain Frantsilan eteerisiä öljyjä aiemmin ja luotan myös niiden laatuun. Young Livingin valtti on kuitenkin monipuolisuus (näitä öljyjä on lukemattomia!), valmiit sekoitukset eri käyttötarkoituksiin, DIFFUUSERIT ja myös öljyjen takuuvarma puhtaus (Seed to Seal- siemenestä sinettiin - takuu. Kaikki öljyt varmistetaan todella tarkkojen laatuvaatimusten mukaisesti yrityksen omilla farmeilla ja tehtaissa). Näistä ei siis voi puhua samana päivänäkään suurimman osan puoliksi muilla aineilla jatkettujen "eteeristen" kanssa, joita myydään halvalla esim. saunatuoksuiksi.

Hauskaa on myös se, että verkostomyyjä on viimeinen asia mihin kuvittelisin koskaan lähteväni, mutta heti kun sain nämä öljyt käyttöön tajusin, että näitä tulee kyllä varmasti suositeltua (=markkinoitua?) eteenpäin, sen verran fiiliksissä olen itse aiheesta :)

P.S. Uudesta yrityksestäni lisää seuraavassa postauksessa!

5 kommenttia:

 1. Suorastaan surettaa lukea terveysalalla olevan henkilön tekstiä eteerisistä öljyistä, kun selvästikään ei ole otettu aiheesta lainkaan selvää. a) Vauvojen olisi hyvä olla käyttämättä niitä lainkaan, b) lastenkin tulisi käyttää varoen ja vain tiettyjä öljyjä, c) juomasi eteeriset öljyt tuhoavat vatsastasi suolistopinnan, mahdollisesti pysyvästi, d) öljyjä ei saa laittaa iholle raakana, e) yhtä hyviä ja parempia öljyjä saa hankittua muualta, f) YL käyttää joissakin sekoituksissaan öljyjä, jotka eivät ole turvallisia. Tässä näin aluksi muutama huomio. Suosittelen tutustumaan eteeristen öljyjen turvalliseen käyttöön.

  VastaaPoista
 2. Moi, kiitos kommentistasi.
  Sain kirjoituksestasi kuvan, että tuolla "ei ole otettu lainkaan selvää" ja tuolla listalla viittaisit siihen, että minä tekisin siis kaikki nuo yllä kuvaamasi "virheet", koska en ole ottanut asioista selvää. Tai ehkä mainitsit noita seikkoja vain yleisesti mutta vastaan nyt kuitenkin eritellysti jokaiseen.

  a) En ole koskaan suositellut vauvoille käytettäväksi mitään öljyjä.

  b) Lasten öljyjen käyttöön on rajoituksia, tämä on tiedossa. Olen noudattanut oman lapsen kohdalla yleisiä, puolueettomia suosituksia lasten öljyjen käytöstä. Tietääkseni nuo kaksi mainitsemaani esimerkkiä ovat turvallisia lapsillekin.

  (Lisätään tähän kohtaan vielä maininta siitäkin, että myös raskausaikana on rajoittavia suosituksia öljyjen käytön suhteen. Niitäkin noudatan itse, enkä ole myöskään suositellut ketään toimimaan suositusten vastaisesti, vaikka jokainen toki tekee omat päätöksensä.)

  c) Hyvä kun huomautit tuosta sisäisestä käytöstä, poistan tuon kohdan tekstistä sillä en itsekään käytä öljyjä sisäisesti alun kokeilun jälkeen.

  d) Mitään öljyjä ei suositellakaan suoraan laittamaan iholle raakana. Siltikin toiset ovat selvästi vahvempia kuin toiset, eivätkä monet miedoimmista öljyistä aiheuta mitään reaktioita raakanakaan. En silti itsekään käytä oikeastaan mitään öljyjä laimentamattomina.

  e) En kai ole väittänytkään muuta ;) ? Jätit tosin mainitsematta miksi ne mielestäsi pitäisi hankkia muualta?

  d) Tästä kuulisin mielelläni lisää. Mitä öljyjä tarkoitat ja millä lailla ne eivät ole turvallisia?

  Kiitos suosituksestasi tutustua turvalliseen käyttöön. Olen pyrkinyt noudattamaan kyllä suosituksia öljyjen turvallisesta käytöstä, ja esimerkiksi oman lapsen kohdalla ja nyt raskausaikana olen noudattanut Tisserand&Youngin suosituksia.

  VastaaPoista
 3. Hei, eteeriset öljyt ovat ihania tuotteita! Itsellä Frantsilan öljyt tuttuja mutta Young Livingin öljyt kuullemma vieläkin laadukkaimpia joten ajattelin niitä nyt seuraavaksi koittaa :)

  Oletko itse laittanut frentsilan öljyjä Young Livingin diffuusseriin? Mietin että uskaltaako laittaa:) Kiitos.

  VastaaPoista
 4. Moikka, olen laittanut muutaman kerran mutta jostain syystä niistä jää jotain jäämiä diffuuseriin, ruskeanharmasta väriä(?). Kaverilla diffuuserin suuaukko (joka oli hyvin pieni) meni niistä tukkoon.. En tiedä syytä tähän, mutta siksi en ole niitä viitsinyt enempää diffuuseriin laittaa :/ Voithan toki kokeilla, en tiedä miksei niitä teoriassa pitäisi voida käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vastauksesta, näin ajattelinkin etteivät sovi oikeen yhteen.. Nyt rahat säästöön ja YL aloituspakkaus tilaukseen :)

   Poista