tiistai 16. joulukuuta 2014

Belly Bindilla selkäkivusta eroon

"Solmujen" kuuluisi oikeasti olla
suoraan allekkain.
Raskauden jälkeiselle ajalle on myynnissä erilaisia tukivöitä, joiden kerrotaan helpottavan raskaudesta palautumista ja erkaantuneiden vatsalihasten kuroutumista umpeen. Kuuleman mukaan kuitenkin ehdoton ykkönen, joka peittoaa muut selkeästi on Babyjoylla yksinoikeudella Suomessa myynnissä oleva Beikung Belly Bind.

Belly Bind on pitkä liina, joka kiedotaan vatsan ympärille joko itse tai vaikka miehen avustuksella. Kun tekniikan oppii niin toimenpide on tosi nopea suorittaa. Itse kiedoin liinan alusta saakka yksin ja olin tähän tyyliin tyytyväinen. Itse kietomalla sain liinan juuri oikeasta kohdasta kireälle ja toisesta löysälle.

Belly Bindia voi alkaa käyttää 4-5 päivää alatiesynnytyksen jälkeen (tai 2-3 viikkoa sektion), mutta koskaan ei ole liian myöhäistä! Useilla naisilla jää vatsalihaksiin erkauma, joka on mahdollista saada kasaan vielä vuosiakin synnytyksen jälkeen. Itselläni ei mitään erkaumaa ollut eikä pömppövatsaakaan jäänyt, mutta kun kuulin jatkuvasti ihmetarinoita tämän liinan vaikutuksesta vatsan lisäksi selkäkipuihin, niin minun oli pakko saada itselleni myös liina kokeiltavaksi.

Selkäni tarina lyhyesti: olen kärsinyt yläasteelta saakka hermopinteistä, eli iskias-tyylisestä selkäkivusta, joka kuin ihmeen kautta hävisi raskausaikana kun kehon painopiste muuttui! Nämä kivut eivät ole vieläkään palanneet ihan viimeaikaisia yksittäisiä kipupäiviä lukuunottamatta, mutta noin viimeiset 1,5 vuotta minua on vaivannut ihmeellinen selkärankakipu ja välillä ala- ja keskiselän lihakset on vain olleet niin kipeät, että tuntuu kuin olisin vetänyt aina edellisenä päivänä kunnon selkätreenin salilla (ja salilla en pystynyt tekemään selkää ollenkaan kun se veti heti kramppiin). Viime tammikuussa kolme käyntiä kiropraktikolla vei selkäkivut pieneksi hetkeksi, joten ainakin sain varmistuksen, että selkärangassa tuntuva kipu ei oikeasti ole siinä rangassa vaan johtuu lihaksistosta.

Mitä sitten tapahtuikaan kun sain Belly Bindin kokeiltavaksi? Juuri sillä hetkellä päällä oleva hermopinnekipu (johtui siitä, että käytin kolme päivää peräkkäin korkokenkiä) hävisi alle vartissa(!). Selkärangassa taukoamatta yli 8 kuukautta jatkunut kipu hävisi parissa päivässä! Aika mielettömiä juttuja sanoisin. (Pakko väännellä selkää ja hipelöidä tuota selkärankaa jatkuvasti ihan vain varmistaakseen, että kyllä, se kipu on oikeasti poissa.) Näiden lisäksi huomasin vielä, että lapsen kantaminen Belly Bind päällä on huomattavasti helpompaa ja kivuttomampaa kuin ilman. Selkä ei kipeydy kantamisesta läheskään yhtä nopeasti.

Käytin Belly Bindiä yhtäjaksoisesti ehkä viikon, sidoin sen uudestaan noin kolme kertaa päivässä. Tämän jälkeen olen käyttänyt sitä muutamia kertoja myöhemmin päivän tai kaksi kerrallaan kun on tuntunut, että selkä on kipeytynyt uudestaan. Voisin suositella melkeinpä ketä tahansa selkäkivuista kärsivää kokeilemaan Belly Bindia :) Selvästikin se toimii tässäkin tarkoituksessa, vaikka alkuperäinen käyttötarkoitus onkin raskaudesta palautumisen tukeminen.
Lisää Belly Bind juttua Babyjoyn sivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti