torstai 23. toukokuuta 2013

Rintapumppukokemuksia

Minulla on kahdesta eri merkkisestä rintapumpusta kokemusta, jonka haluan nyt jakaa googletteleville tiedoksi :)

Philips Avent Isis rintapumppu. Näitä minulla on kaksi ja käytin niitä ensimmäiset pari kuukautta kunnes molemmat jostain käsittämättömästä syystä lakkasivat toimimasta. Toimiessaan tämä pumppu oli kuitenkin hyvä. Olen kuullut muualta samaa, että hyvä pumppu niin kauan kuin toimii ja jostain syystä tämä ei toimi kovin kauaa (??). Plussaa siitä, että sitä pystyy käyttämään yhdellä kädellä, jolloin oli helppo pumpata toista rintaa samalla kun vauva imee toisesta. Näin sai nopeasti tuon 120 ml pullon täyteen kun rinnasta heruu hyvin vauvan ruokaillessa samalla. Miinusta siitä, että liikkuvia osia on paljon, joten niiden puhdistaminen jokaisen kerran jälkeen vaatii vähän vaivannäköä. Varsinkin kun aluksi kuvittelin jonkun vanhan tiedon mukaan, että osat pitäisi keittää aina käyttöjen välissä... Tämähän pitää paikkansa vain jos maitoa pumppaa luovutettavaksi. Epäilen, että tuo "hajoaminenkin" johtuu siitä, että kun liikkuvia osia on niin paljon niin joku niistä ei ole enää ilmatiivis mutta on vaikea tietää mikä, jotta asian saisi korjattua... Yritetty on koota pumppua miljoona kertaa mutta ei vaan toimi.


Ainu Medela rintapumppuTajusin vasta ostettuani tämän pumpun, että tätä ei pysty käyttämään yhdellä kädellä :( Pumppaamiseen tarvitsee molemmat kädet, mikä on tosi ikävä juttu tässä vaiheessa kun vauva on jo puolivuotias ja rinnoista ei tule maitoa enää läheskään yhtä paljon kuin alkuvaiheessa. Olen yrittänyt pumpata aina heti vauvan syömisen jälkeen, mutta harmittaa tosiaan kun sitä ei voi tehdä samaan aikaan. Positiivista on, että pumpussa on pullon lisäksi vain yksi pestävä osa! Sen huuhtaisee nopeasti käytön jälkeen puhtaaksi :)


1 kommentti:

  1. Mä yritin esikoisen kanssa tolla Ainulla pumpata ja eihän sillä saa muuta kun hartiat jumiin. Aventilta mulla oli toi sma sähköversiona ja sitä suosittelen lämpimästi. Kallis mutta hyvä investointi.

    VastaaPoista