Kirjoja aiheesta

Koska rakastan kirjoja, ja koska en ikinä myöhemmin muista, että mistä hyvästä kirjasta mitäkin luin, niin nyt yritän pistää vähän ylös tähän raskaus- ja lapsiaiheeseen liittyen hyviä kirjoja, joita on tullut vastaan.

Jotain mullistavaa: Jean Liedloff - The continuum concept (kokemuksia alkuperäisheimojen tavoista kasvattaa, elää ja olla, kuinka meidän lastemme kokema maailma eroaa luonnollisemmasta. Aika kattava esittely kirjasta suomeksi tässä.)

Malla Rautaparta . Raskaus, synnytys, äitiys (joogaohjeita, tietoa synnytyksen medikalisoitumisesta ja luonnollisesta synnytyksestä, positiivista kannustusta luottamaan omaan kehoon ja sen luonnollisiin toimintoihin)

Minni Niemelä - Imetysopas, hyvinvointia vauvalle ja äidille (kokonainen kirja imetyksestä! historiaa, neuvoja, vinkkejä, kannustusta)

Lakshmi Bertram - Choosing Waterbirth (ainut vesisynnytyskirja, jonka löysin haulla HelMet-kirjastosta)

Hanna Hirvonen - Vesi kannattaa, vesi synnytyksen ja raskauden helpottajana 1998 (löysin Diakin koulun kirjastosta)

Minni Niemelä - Kantoliina ja kestovaippa, hyvinvointia vauvalle, äidille ja ympäristölle

Aila Miettinen-Jaakkola: Nainen naiselle - luonnollinen syntymä 1992 (edelleen ajankohtainen)

Michael Odent - Luonnonmukainen synnytys, Onnellinen ja turvallinen menetelmä äidin ja lapsen parhaaksi 1986 ( Michael Odent on luonnonmukaisen synnytyksen pioneeri ja vesisynnytyksen puolesta puhuja, Ranskan Pithiviersin, ensimmäisen luonnonmukaiseen synnytykseen erikoistuneen sairaalan synnytyslääkäri)

E.Sidenbladh - Veden lapset (katso lisää tietoa tästä postauksesta)

Evelin Kirkilionis - Lapsi kaipaa kantamista. Kaikki kantovälineistä ja kantamisen eduista 1999 (suomennettu 2003)

Hilkka-Liisa Vuori & Marjaana Laitinen - Synnytyslaulu, rentouttava äänenkäyttö synnytyksessä ja raskauden aikana 2005

Malla Rautaparta - Kantamisen kausi, aika raskaudesta sylihoitoon 2003

Gill Rapley & Tracey Murkett - Omin sormin suuhun 2008 (vauvojen sormiruokailusta, "unohda soseet ja lusikat, anna vauvan syödä itse heti kun hän osoittaa siihen kiinnostusta")

Katja Koskinen - Imetysohjaus 2008. (kirja tarkoitettu oppaaksi imetyksen ohjaajille, mutta taatusti hyvää tietoa myös jokaiselle tulevalle äidille!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti