lauantai 17. syyskuuta 2016

Bahini, uusi lastenhoitajamme

Uuden kodin lisäksi meillä on myös uusi lastenhoitaja. Tai nepalilaisittain "bahini" eli pikkusisko meille,  ja "didi" eli isosisko lapsille. Muiden ulkomaalaisten ja ystävieni keskusteluja seuranneena vaikuttaa, että täällä nepalissa hyvän työvoiman löytäminen on haastavaa. Meillä kävi tämän neidon kanssa siis tosi hyvä tuuri, sillä hän on ollut tähän mennessä todella hyvä työntekijä!

Ystävälläni oli muutama vuosi sitten täällä Kathmandussa todella hyvä bahini töissä ja alunperin otin yhteyttä häneen. Hän ei kuitenkaan enää voinut tulla töihin, sillä hän oli ostanut oman pienen kaupan itselleen. Mutta hän ystävällisesti hommasi meille tämän toisen tytön ja oli ilmeisesti jo perehdyttänyt tätä neitoa hieman siihen, miten me suomalaiset tykkäämme tehdä asioita :DYleensä nepalilaisten kanssa saa aika tarkkaan ilmaista omat toiveensa ja sen miten haluaa asiat hoidettavan. Minulle esimerkiksi tärkeitä juttuja on, ettei lapsille syötetä herkkuja tai että heitä kasvatetaan minun tavallani, ei esimerkiksi fyysisesti kurittamalla. Olin varautunut tekemään työntekijälle jotkut selkeät ohjeet tärkeimmistä asioista, mutta nyt hän on ollut meillä jo kolmisen viikkoa, eikä ole tarvinnut edes käydä mitään keskustelua siitä miten toimitaan. Hän on siis ollut todellinen löytö. Hän leikkii hienosti lasten kanssa, siivoaa oma-aloitteisesti paikkoja ja tekee pyydettäessä ruokaa. Minun ei ole tarvinnut edes neuvoa tai pyytää häneltä mitään muuta kuin, että tiskirätillä ei pyyhitä lattioita! :) Lisäksi hän on käynyt koulua ja osaa englantiakin sen verran, että olemme oikein hyvin pärjänneet. Vaikeimmat asiat tosin mies on saanut selittää hänelle nepaliksi.

Tämä tyttö siis asuu meillä, toinen makuuhuone on hänen huoneensa ja samalla lasten leikkihuone päivisin. Välillä hän käy kotonaan päivän verran tai yön yli. Lapset ovat tietysti myös tykästyneet häneen kovasti ja on ihanaa kun kotona on koko ajan ylimääräinen aikuinen huolehtimassa. Tärkein syy, miksi tätä hoitajaa kuitenkin tarvitsen on se, että lasten kanssa oltava koko ajan joku aikuinen jotta voin lähteä tarvittaessa äkkiä synnytykseen doulaamaan vaikka mies olisi muualla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti