torstai 9. lokakuuta 2014

Naisesta äidiksi ja takaisin naiseksi - Babyjoyn workshopit

Suosittelin jo tammikuussa Babyjoyn, eli Tara Langen, palveluita, vaikka en ollut itse niistä vielä päässyt nauttimaan. Tietysti minun oli pakko päästä osallistumaan heti kun tulimme Suomeen.

Kävin ensimmäisenä Taran Naisesta äidiksi ja takaisin naiseksi -workshopissa. Workshopissa juteltiin lämpimässä hengessä ja luottamuksella naiseudesta ja äitiydestä, siitä kuinka äitiys muuttaa meitä henkisesti, kuinka voi löytää tasapainon naiseuden ja äitiyden väliltä, oman ajan ottamisesta, äitien perisynnistä eli tarpeettomasta itsensä syyllistämisestä ja kuinka siitä voi luopua, naisen ja miehen rooleista ja parisuhteesta ja ja ja… kaikesta mahdollisesta! Voimauttava, ihana, kaunis workshop, jonka käytyäni sain vielä etuoikeuden liittyä naisten yhteisöön, eli suljettuun facebook-ryhmään, jossa kaikki workshopin käyneet naiset keskustelevat luottamuksella ja yhteistapahtumaan, jossa kesän aikana pidettyjen workshoppien naiset kokoontuivat yhteen. Naisissa on rakkauden voimaa ja näissä tapahtumissa sellaista henkeä ja henkisyyttä, mistä jokaisen naisen pitäisi päästä nauttimaan!

Olen aivan varma, että yhtä mahtavia ja innostavia ovat myös Taran äiti-vauva-ryhmät, joihin en valitettavasti ole (vielä!) päässyt mukaan, sekä yksinhuoltajille tarkoitetut Yksin lapsen kanssa -kurssit.

Tuon workshopin lisäksi olen päässyt mukaan aarrekarttailemaan, taiteilemaan Self Love Mandalan (seuraava workshop 22.10, suosittelen! ) sekä osallistumaan Egomaster-workshoppeihin, jotka sopivat äitien lisäksi aivan kaikille keitä vain itsensä tutkaileminen ja henkisempi puoli kiinnostaa. Suosittelen lämpimästi tutustumaan Egomaster-juttuihin tarkemmin, vaikka blogin kautta ensin ja sitten tulemalla workshoppeihin mukaan! Elämä voi muuttua aika rajustikin kun oppii ymmärtämään egon metkuja ja huomaa, ettei olekaan vain olosuhteiden uhri vaan oman elämänsä luoja! :)

Haluan vielä mainita, että tässä maailmassa, jossa nainen välillä tuntuu olevan naiselle susi, Babyjoyn missio on ilahduttavan hyväksyvä. Ihmisellä usein on tarve yrittää saada omat hyväksi todetut toimintamallinsa myös muiden ihmisten käyttöön. Tai koittaa, vaikka varmasti ystävällisesti ja hyväntahtoisista lähtökohdista, saada muut ihmiset toimimaan tavalla, jonka itse uskoo oikeaksi, tai kohtelemaan lapsiaan tietyllä tavalla, joka on ehkä "luonnollinen", "tutkimusten mukaan paras", "kiintymyysvanhemmuuden mukainen" jne. Taran pitämissä ryhmissä ei ole väliä minkä oppien mukaan lastasi kasvatat tai mitä valintoja olet tehnyt, näistä arkipäivän asioista puhutaan jopa yllättävän vähän jos ollenkaan. Näiden sijaan Babyjoyn ryhmissä puhutaan niistä asioista, jotka merkitsevät! Tunteista, rakkaudesta, energioista, siitä mitä me olemme ihmisinä (tai sieluina!), ei siitä mitä me teemme materialistisella tasolla.



"Babyjoyn missio on lisätä äitien ja vauvojen hyvinvointia, tuoda takaisin yhteisöllisyys ja solidaarisuus äitien kesken ja hyväksyntä kunkin parhaaksi näkemälle vauvan hoitotavalle."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti