tiistai 10. marraskuuta 2015

5.11.15

Odotus on päättynyt, haikealla mielellä muistelen enää isoa mahaa. Olisin mielelläni fiilistellyt raskautta vielä hetken aikaa mutta olin myös oikein hyvällä mielellä valmis synnyttämäänkin.

Synnytys alkoi laimeilla supistuksilla ja muutama tunti myöhemmin vesien menolla 4.11 juuri ennen puoltayötä. En tiedä miten parhaiten kuvaisin synnytystä. Siinä meni harva asia niinkuin oli kuviteltu tai suunniteltu ja jouduin käymään läpi useita erilaisia pohdintoja, oivalluksia ja antautumista tilanteille. Sattui asioita, jotka olisi voineet tehdä kokemuksesta jollain lailla negatiivisen tai ikävän, mutta edellisen synnytyksen pettymyksen jälkeen olin niin valmistautunut kohtaamaan kaiken ja ottamaan opetukset vastaan, että lopulta synnytyksestä ja varsinkin omien asioideni työstämisestä siinä jäi todella hyvä ja voimaannuttava kokemus.

Lopulta poika syntyi veteen klo 18.10 illalla 5.11.15, isän, kätilön ja doulan läsnäollessa. Heti pojan synnyttyä soitimme paikalle äitini ja Mimmin, jotka olivat olleet ulkona lähistöllä. Minulle oli tosi tärkeää, että Mimmi pääsi heti näkemään vauvan vedessä vastasyntyneenä ja osallistumaan kaikkeen tapahtuvaan siitä eteenpäin vaikkei juuri syntymähetkellä ollutkaan paikalla.


Kätilö Jenna Hellsten ja innostunut isosisko. 

3 kommenttia:

  1. Onnea ja koko perheelle ja tervetuloa maailmaan pienokaiselle. Ihana lukea sun juttuja synnytyksistä,raskauksista,vauvoista :)
    Kaikkea hyvää eloonne :)
    -Tatar

    VastaaPoista
  2. Suuret onnittelut vauvasta! Miten arki on lähtenyt sujumaan? :---)

    VastaaPoista