sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Vauvan kantaminen (Manduka)


Huomasin luonnoksissa tämän tekstin, jonka kuvittelin julkaisseeni jo yli kuukausi sitten! No tässä tulee, pienillä lisämerkinnöillä:

Vauva on nyt 7 viikkoa, enkä ole vieläkään saanut aikaiseksi opetella sitomaan kantoliinaa. Laiskuuteen on ollut syynä se, että kirpparilta ostamani Manduka kantoreppu on osoittautunut todella toimivaksi ja korvaamattomaksi kapineeksi.

Käyn päivittäin kaupungilla ja sen lisäksi koirien kanssa kävelyillä. Kävelylenkeille otan vauvan aina kantorepussa, varsinkaan näillä ilmoilla vaunujen työntämien huvikseen lumihangessa olisi hulluutta. En tosin usko, että vaihdan vaunuihin keväälläkään, sillä kantorepussa vauva viihtyy, on lähellä minua ja molemmat kädet ovat vapaana. Lisäksi lisäpaino tuo pienen kuntoiluvivahteen kävelyyn ;)

Tässä näkyy Mandukan pikkuvauvoille tarkoitettu päätuki, eli tuo valkoinen osuus, jonka ylemmässä kuvassa olen taittanut sivuun silloin kun vauva on hereillä ja haluaa katsella maailmaa.

Kaupungille valitsen vaunujen ja kantorepun väliltä sen perusteella mitä olen menossa tekemään. Kaupoissa/kirjastossa käynti onnistuu parhaiten vaunuilla koska niihin saa helposti kirjat tai ostokset pakattua. Kantoreppu taas toimii erinomaisesti silloin kun on useampia julkisia kulkuneuvoja vaihdettavana, varsinkin raitiovaunussa, sekä silloin jos olen menossa vain esimerkiksi kahville, ravintolaan tai vierailemaan kavereiden kotona.

Manduka on myös ollut tosi käytännöllinen sisällä. Päivisin kun haluan puuhata juttuja kotona, vauva on helppo pistää kantoreppuun ja kädet jäävät vapaaksi askarrella vaikka mitä. Vauva myös viihtyy kantorepussa todella hyvin, huomattavasti paremmin kuin vaunuissa, tai yksinään lattialla. Usein saattaa käydä niinkin, että kun hiukan levottoman vauvan laittaa kantoreppuun niin se rauhoittuukin siihen hetkessä.

Tässä näkyy Mandukan pikkuvauvan kantoon tarkoitettu vauvapidike, eli tuo valkoinen vaipan näköinen osa, jolla kantoreppu "pienenee". Nyt 3 kk iässä tuo rupeaa vihdoin käymään hiukan pieneksi ja olemme jo käyttäneet reppua myös normaalisti. Tuo pidike on siitä hyvä, että sitä käytettäessä vauvan jalat jäävät repun sisään lämpimään. 

Ainoa huono puoli Mandukassa on se, että vauva ei ole täysin tiiviisti sidottu kiinni minuun, joten hommat, jotka vaativat paljon kumartelua ovat vähän vaikeita. Kumartuminen kyllä onnistuu, mutta silloin myös vauva roikkuu kankaan varassa aika kaukana irti minusta ja heiluu siinä siis edestakaisin jos kumartelen monta kertaa. Yleensä joudunkin pitämään sen päästä kiinni toisella kädellä kun kumarrun.


Lisäys 24.2.2013: Vauva on nyt 3 kuukautta ja kantoreppu käytössä entistä enemmän kun käytämme täällä vaunuja vain tavarakärryinä. Manduka toimii turisteillessa mahtavasti, ainoa haitta on se, ettei siinä ole tavaratilaa. Siksi kevyet pikkurattaat toimivat kärryinä kameroille, käsilaukulle, vaatteille iltaa varten yms. Täällä jenkeissä ollessa kantorepun käyttö on entistä helpompaa kun ei tarvitse pukea itseä tai vauvaa talvisäähän. Vauva nukkuu suurimman osan päiväunistaan Mandukassa ja sen avulla vauva on meillä melkeinpä 24/7 jonkun sylissä/vieressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti